Nadia Comaneci, sustine Universiada de Vara 2021

2083 vizualizari
Nadia Comaneci, sustine Universiada de Vara 2021

Roamnia ar putea gazdui Universiada de Vara 2021, cea mai importanta competitie sportiva si culturala internationala.
Competitia se adreseaza studentilor sportivi din întreaga lume, care au ca principala preocupare studiul la cel mai inalt nivel de educatie si sportul de performanta si este organizata la fiecare doi ani intr-o alta tara, pe baza unei proceduri de selectie elaborata de FISU, fiind al doilea eveniment ca anvergura, dupa Jocurile Olimpice.
„Cred ca Romania are nevoie de acest proiect din toate punctele de vedere. Romania este ceea ce noi transmitem despre ea, iar sportul de performanta ne-a facut sa existam peste tot în lume. Vrem sa fim cunoscuti ca o tara a campionilor”, declara Adrian Socaciu, presedintele Asociatiei Student Sport, potrivit unui comunicat de presa.
Tara noastra a mai gazduit evenimentul si in 1981 fiind cel mai mare eveniment sportiv de pana acum, bucurandu-se de participarea a 2.930 de sportivi din 86 de tari si a peste 200.000 de spectatori. In acel an, sportivii romani au obtinut medalii la toate cele 10 discipline ale Universiadei si au ocupat locul 2 în clasamentul final.Universiada de Vara 2021 este sustinuta de presedintele Klaus Iohannis si de legende ale sportului romanesc, precum Nadia Comaneci, Andreea Raducan şi Mihai Covaliu.
Pentru organizarea Universiadei de Vara din 2021 este necesara sustinerea Guvernului Romaniei si achitarea taxei de inscriere in valoare de 10.000 de euro, pana pe data de 31 martie 2015, mentioneaza acelasi comunicat .

 
 

Comments are closed.

 
 
 
 

Parteneri

X