Nadia Sports Experience 2019

716 vizualizari
Nadia Sports Experience 2019

Fundația Nadia Comăneci organizează în luna octombrie 2019 cea de-a II-a ediție a  proiectului ”Nadia Sports Experience”.

Proiectul își propune informarea publicului țintă cu privire la beneficiile sportului de masă și cu privire la posibilitățile inițierii unei cariere în sportul de performanță, încurajarea practicării sportului și crearea unui cadru care să ofere posibilitatea desfășurării de activități comune în familie, precum și identificarea unor copii cu potențial și sprijinirea lor în vederea inițierii unei cariere sportive de performanță.

Pașaport pentru sport

În cadrul proiectului va fi organizat un nou eveniment ”Pașaport pentru sport în sectorul 5”, care se va desfășura în weekendul 5 – 6 octombrie 2019, în Parcul Sebastian din Capitală. Evenimentul este organizat de Fundația Nadia Comăneci, în parteneriat cu Primăria Sectorului 5, Centrul Cultural și de Tineret “Ștefan Iordache” și Clubul Sportiv Steaua.

La eveniment va fi prezentă și Nadia Comăneci, simbolul și ambasadorul performanței în sportul românesc. Evenimentul se bucură și de susținerea și prezența reprezentanților COSR, Federației Române de Gimnastică sau Federației Române de Judo.

Evenimentul se adresează copiilor de 7-11 ani (clasele primare: pregătitoare – clasa a IV-a) și include atât activități sportive pentru copii, dar și activități distractive pentru întreaga familie.

Programul celor două zile de eveniment se va desfășura între orele 10.30 si 14.00 și va include în prima zi activități sportive pentru copii – 10 discipline sportive: gimnastică artistică, gimnastică ritmică, atletism, handbal, volei, baschet, rugby, judo, lupte greco-romane, tenis de masă și badminton, iar în a doua zi activități de mișcare pentru întreaga familie – aerobic, mini fotbal, tenis de masă, badminton, baschet, aranjarea și doborârea cuburilor, puzzle cu piese și aruncarea cercurilor la țintă.

În prima zi, toți copiii participanți vor primi un ”Pașaport pentru sport” și pentru fiecare disciplină sportivă testată vor primi o ștampilă în acest pașaport, iar la acumularea a cel puțin cinci ștampile în ”Pașaportul pentru sport”, copiii sunt răsplătiți cu premii surpriză.

Ghidul cluburilor sportive

Ediția 2019 a proiectului „Nadia Sport Experience” aduce o noutate: lansarea portalului sportghid.ro, care se dorește a deveni o bază completă de date a cluburilor sportive din ţară, oferind posibilitatea de căutare a tuturor opțiunilor și locațiilor unde este posibilă practicarea unei anumite discipline sportive.

Website-ul va identifica rapid clubul potrivit, în funcţie de preferinţele persoanelor interesate. Și va răspunde, astfel, la întrebarea „unde să practic o disciplină sportivă în Bucureşti”, afişând o lista completă a cluburilor adecvate cu detaliile de contact.

Burse pentru tinerii sportivi

Proiectul ”Nadia Sports Experience” își propune și identificarea și susținerea unor viitori campioni.

Astfel, copiii participanți la evenimentul ”Pașaport pentru sport în sectorul 5” care dovedesc abilități sportive vor fi îndrumați de antrenorii prezenți către clubul și disciplina potrivită.

Totodată, în cadrul proiectului ”Nadia Sports Experience”, Fundația Nadia Comăneci va acorda 100 de burse constând în echipamente sportive sau contravaloarea acestora acelor tineri care fac dovada înscrierii la un club sportiv pentru anul școlar 2019 – 2020.

 
 

Comments are closed.

 
 
 
 

Parteneri

X