Noi sporturi pentru Jocurile Olimpice 2020

1308 vizualizari
Noi sporturi pentru Jocurile Olimpice 2020

Procesul de selectie a noi ramuri sportive care vor fi incluse in programul olimpic, a fost deschis de catre comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice 2020 de la Tokyo.

Conform noilor reforme aprobate de CIO, organizatorii JO au calitatea de a adauga programului clasic discipline suplimentare, bazate pe popularitatea lor in randul tinerilor sau a populatiei locale, cu scopul ca promovarea valorilor olimpice sa aiba o mai mare raspandire, relatează EFE.

Pe 30 septembrie, comitetul de organizare nipon va anunta disciplinele sportive ce vor fi propuse spre aprobare de catre CIO. Pentru a deschide acest proces de selectie, organizatorii au transmis un formular tuturor federatiilor recunoscute de CIO, inclusiv celor neolimpice, care pana pe 8 iunie trebuie sa faca propuneri daca sunt interesate. O comisie va efectua o selectie a noilor discipline aspirante la programul olimpic pe 22 iunie, iar federatiile care au facut propuneri vor fi invitate sa faca o prezentare la Tokyo in luna august, informează agerpres.

Decizia finala se va anunta pe 30 septembrie si va fi ratificata la sesiunea 129 a CIO, care se va reuni la Rio de Janeiro, in ajunul Jocurilor Olimpice 2016. Baseball, softball, surf, karate, squash si escalada figureaza printre disciplinele care aspira sa fie prezente la JO 2020.

Alte stiri:

 
 

Comments are closed.

 
 
 
 

Parteneri

X