Numar impresionant de copii inscrisi la competitia ”Start Campioni la Triatlon” din cadrul Triathlon Challenge Mamaia

1272 vizualizari
170 de copii, inscrisi la ''Start Campioni la Triatlon'', Mamaia

170 de copii, inscrisi la ''Start Campioni la Triatlon'', Mamaia

Anul acesta, la Triathlon Challenge Mamaia, cel mai mare concurs de acest gen din Europa de Est si Balcani, care se va desfasura in acest week-end in statiunea Mamaia, s-au inregistrat 1.300 de sportivi amatori si profesionisti din peste 20 de tari, dintre care un numar impresionant de copii – 170 – s-au inscris la probele de Aquatlon si Duatlon ale competitiei ”Start Campioni la Triatlon”, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.

De altfel, competitia marcheaza startul etapei nationale a programului cu acelasi nume initiat de Federatia Romana de Triatlon cu scopul de a selecta si de a pregati copiii si tinerii sportivi pentru performanta.

”Este o onoare pentru Federatia noastra ca doamna Gabriela Szabo, ministrul Tineretului si Sportului, sa fie cea care va da sambata startul probelor cursei ”Start Campioni la triatlon”. Primii care vor pleca in cursa, la ora 16,00, vor fi copiii de la categoria de varsta 9-10 ani a probei de Aquatlon, iar apoi vom da starturile si pentru celelalte grupe de varsta, urmand ca la ora 17,00 sa intre in concurs si cei inscrisi la Duatlon. La final, toti copiii vor primi medalii de participare, iar castigatorii, cupe, diplome si premii surprize oferite de sponsori. Parintii si sustinatorii participantilor vor fi parte activa a competitiei. La proba de bicicleta, am creat un spatiu de unde ei vor putea monitoriza turele parcurse turele parcurse ale copiilor”, declara Adrian Nanulescu, presedintele Federatiei Romane de Triatlon.

Proba de inot se va desfasura in Marea Neagra, iar traseul de bicicleta si cel de alergare vor avea loc pe promenada pietonala din Mamaia care va fi inchisa circulatiei. La fata locului vor fi disponibilizati un numerosi salvamari, echipe de prim ajutor si organizatori.

La proba de Aquatlon concurentii vor avea de parcurs o distanta de 200 de metri inot, apoi 1,25 km de alergare. La cea de Duatlon, copiii vor alerga 1,25 km, vor parcurge 5 km cu bicicleta si vor incheia cu 1,25 km de alergare.

Proiectul ”Start Campioni la Triatlon” va continua in perioada octombrie-noiembrie cu o serie de evenimente regionale in orase precum: Targu Mures, Braila, Constanta, Oradea, Brasov, Bucuresti, cu scopul de a le prezenta copiilor din tara oportunitatile si benefiicile practicarii triatlonului.

Alte stiri

 
 

Comments are closed.

 
 
 
 

Parteneri

X