O medalie de aur si doua de argint pentru Romania la Mondialele de canotaj

1378 vizualizari
Romania a cucerit 14 medalii la Europenele de juniori si tineret de kaiac-canoe / Sursa foto: sptfm.ro

Romania a cucerit 14 medalii la Europenele de juniori si tineret de kaiac-canoe / Sursa foto: sptfm.ro

Juniorii romani participanti la Campionatele Mondiale de canotaj de la Rio de Janeiro (Brazilia) au cucerit o medalie de aur si doua de argint, informeaza Federatia Romana de Canotaj, preluata de AGERPRES.

Medalia de aur a fost castigata de echipajul masculin de patru rame fara carmaci, compus din Alexandru Matinca, Cosmin Pascari, Mihai Ianos si Ciprian Tudosa, cu timpul de 6:17:20. Celelalte trepte ale podiumului au fost completate de sportivii din Marea Britanie (6:19:39) si Germania (6:19:65).

Medaliile de argint au fost cucerite de juniorii romani in probele de dublu vasle feminin si dublu rame fara carmaci masculin.

La dublu vasle feminin, Elena Logofatu si Nicoleta Pascanu s-au clasat pe locul secund, cu timpul de 7:38:65, prima pozitie fiind ocupata de sportivele din Germania (7:32:58), iar locul III de cele din Italia (7:40:00).

In proba de dublu rame fara carmaci masculin, Constantin Cristi Hirgau si Alexandru Chioseaua au incheiat cursa pe pozitia secunda, cu timpul de 6:48:74, medalia de aur revenind sportivilor din Germania (6:48:49), iar cea de bronz celor din Grecia (6:51:72).

Echipajul feminine din proba de opt rame cu carmaci — Madalina Heghes, Amalia Beres, Madalina Gabriela Casu, Roxana Parascanu, Andrea Budeanu, Anamaria Zaharia, Anca Elena Filip, Roxana Iuliana Anghel, Andreea Cristina Stefan — s-a clasat pe locul IV (6:45:68), iar canotoarele din barca de patru vasle feminin — Lidia Viorica Roman, Nicoleta Ancuta Bodnar, Ana Grapinoiu, Simona Geanina Radis — au ocupat locul VII (6:51:11).

Cu trei medalii castigate la Rio, Romania s-a clasat pe locul IV in clasamentul pe medalii, la egalitate cu Marea Britanie, locurile I, II si III fiind ocupate de Germania, Italia si Olanda.

Delegatia Romaniei se va intoarce in tara in data de 11 august 2015, pe Aeroportul „Henri Coanda”, la ora 17,15, precizeaza FRG.

Alte stiri

 
 
 
 
 
 

Parteneri

X