O noua victorie pentru Romania la Campionatul Mondial de handbal feminin

1379 vizualizari
Romania se pregateste pentru Jocurile Olimpice de vara

Romania se pregateste pentru Jocurile Olimpice de vara

Nationala feminina de handbal a Romaniei a surclasat formatia Kazahstanului cu scorul de 36-20 (18-12), luni, la Fredrikshavn, in al doilea sau meci din Grupa D a Campionatului Mondial din Danemarca, informeaza AGERPRES.

Tricolorele au inceput greoi meciul si a fost condusa in prima partide intalnirii de modesta echipa kazaha, care a surprins prin apararea agresiva si avansata. Romania a egalat in minutul 18 (9-9), iar apoi s-a desprins pe tabela de marcaj la 13-9 (21), dupa o tripla reusita de Ardean-Elisei si un gol marcat de Manea. La pauza, Romania conducea cu 18-12, pentru ca repriza secunda sa fie mult mai facila pentru selectionata antrenata de suedezul Tomas Ryde, care s-a detasat clar pe tabela, in ciuda faptului ca a ratat numeroase situatii clare de gol si nu a profitat de multe momente favorabile.

Pentru echipa Romaniei au marcat Adriana Nechita 6 goluri, Oana Manea 6, Eliza Buceschi 5, Valentina-Ardean Elisei 5, Laura Chiper 3, Ana-Maria Tanasie 3, Aurelia Bradeanu 2, Melinda Geiger 2, Crina Pintea 2, Cristina Neagu 1, Patricia Vizitiu 1.

Irina Alexandrova a fost cea mai buna marcatoare a Kazahstanului, cu 7 goluri. Au mai inscris Valeria Karavaeva 6, Olga Tankina 4, Anastasia Rodina 2, Marina Pikalova 1.

Meciul, arbitrat de ungurii Peter Horvath si Balazs Marton, a fost urmarit de 771 de spectatori.

Dupa 47-14 cu Porto Rico si 36-20 cu Kazahstan, Romania va disputa marti primul meci dificil din grupa, contra Spaniei, de la ora 19,15 (ora Romaniei).

Alte stiri

 
 
 
 
 
 

Parteneri

X