Olimpic international, Rares Buhai medaliat cu aur la Harvard si Stanford

2841 vizualizari
Colegiul National "Liviu Rebreanu" unde este elev Rares Buhai

Colegiul National "Liviu Rebreanu" unde este elev Rares Buhai

Rares Buhai, elevul bistritean cu cel mai mare numar de medalii de aur castigate la olimpiade internationale, a fost ofertat de trei universitati americane, intre care Stanford si Harvard, el urmand sa o aleaga pe cea care ii va oferi cea mai avantajoasa bursa.

Rares Buhai, elev in clasa a XII-a la Colegiul National “Liviu Rebreanu” DIN Bistrita, a castigat in fiecare an de liceu medalia de aur la olimpiada internationala de informatica, dar si la balcaniade si alte concursuri internationale, anul acesta calificandu-se din nou la faza nationala a olimpiadei de informatica.

„Stiu deja ca voi studia în SUA, am fost acceptat la Massachusetts Institute of Technology (MIT), Stanford University si la Harvard. Inca nu stiu la care voi merge. Conteaza si bursa pe care o voi primi. Inca nu sunt 100% decis, dar 100% sunt decis sa studiez in SUA. Am fost acceptat pentru rezultatele de pana acum. Cele de anul acesta nu mai conteaza”, a declarat Rares Buha.

Tanarul spune ca, daca va avea rezultate bune la olimpiada nationala, ar putea participa la Olimpiada Internationala de Informatica din Kazahstan si la cea a tarilor din Europa Centrala, desfasurata în Cehia.

„Sunt pregatit de olimpiada, sper sa am rezultate ca si in anii trecuti si sa iau tot aur. Daca as avea rezultate bune la nationala, as putea participa la Olimpiada Internationala de Informatica din Kazahstan si la cea a tarilor din Europa Centrala care e în Cehia. Materia am parcurs-o, dar in fiecare an devine din ce in ce mai greu la informatica”, a afirmat Rares Buhai.

Profesorul Constantin Galatann, care il pregateste de Rares Buhai inca de la inceput in calitate de coordonator al lotului national de informatica al Romaniei, spune ca pentru el Rares va fi un om pe care nu il va uita probabil niciodata.

„Faptul ca Rares a obtinut trei medalii de aur la olimpiada internationala de informatica deja este o performanta neatinsa de alt elev roman, dar daca vor fi patru, atunci va fi un record de nebatut, cel mult de egalat. Noi toti vom avea nostalgia acestui baiat minunat. Pentru mine o să fie un om pe care nu o sa il uit probabil niciodata”, a declarat profesorul Constantin Galatan.

Colegiul National “Liviu Rebreanu” Bistrita, unde invata Rares Buhai, are, anul acesta, 58 de elevi calificati la fazele nationale ale olimpiadelor dintre care zece vor concura la informatica.

Alte stiri:

 
 
 
 
 
 

Parteneri

X