Peste 10.000 de participanti din 50 de tari vor concura la Semimaratonul Bucuresti

1299 vizualizari
Peste 10.000 de participanti din 50 de tari vor concura la Semimaratonul Bucuresti

Peste 10.000 de participanţi din 50 de tari vor alerga la Semimaratonul Internaţional Bucuresti, concurs ce se va desfasura la sfarsitul acestei saptamani, au anunţat organizatorii, joi, intr-o conferinta de presa.

Favoritul cursei de 21 de kilometri este kenyanul Maru David Kwemoi, care in 2014 a stabilit recordul competitiei, cu timpul de o ora si 41 de secunde.

Pe distanta de semimaraton vor concura si alti alergatori de elita din Kenya, Maroc si Etiopia.

Organizatorii au anuntat ca in cazul in care recordul cursei va fi doborat, sportivul care va reusi performanta va fi premiat cu 1.500 de euro. De asemenea, in afara podiumului stabilit in urma clasamentului general, va exista si un podium pentru sportivii romani participanti la cursa.

Se vor acorda premii primilor cinci clasati in fiecare cursa si primilor trei clasati din categoria participantilor in scaune cu rotile.

Semimaratonul Bucuresti este un eveniment dedicat sportului de masa si tuturor tipurilor de alergatori la urmatoarele categorii: cursa populara (3,5 km), cursa individuala (10,5 km), stafeta (21 km, echipa de 4 persoane) si semimaratonul (21 km).

Traficul rutier va fi restrictionat sambata si duminica, pe mai multe strazi din centrul Capitalei.

Cursa copiilor va avea loc sambata, de la ora 10.30, iar duminica, incepand de la 08.30, vor avea loc celelalte curse, startul fiind în Piata Constitutiei.

Sursa: Mediafax

Alte stiri:

 
 
 
 
 
 

Parteneri

X