Peste 30 de copii supraponderali participa la o tabara dedicata celor care doresc sa slabeasca

1389 vizualizari
Sursa foto: taberestraja.ro

Sursa foto: taberestraja.ro

547887_565057063525974_232990761_nPeste 30 de copii supraponderali din mai multe orase ale tarii participa, in statiunea hunedoreana Straja, la o tabara speciala dedicata celor care doresc sa slabeasca folosind un program de exercitii si distractie specific varstei, combinat cu un regim alimentar sanatos, informeaza AGERPRES.

Tabara functioneaza in complexul Platoul Soarelui, iar in aceste zile campioana europeana la gimnastica Amelia Racea le va prezenta copiilor cateva lectii de educatie fizica si le va povesti cata munca a depus pana a ajuns la performanta care a consacrat-o.

„Lectiile predate de Amelia Racea vor avea loc pana joi, timp in care copiii vor putea face exercitii de educatie fizica alaturi de o campioana. Amelia le va preda elemente de gimnastica, de mers corect, de alergare. In una dintre seri, ea le va povesti cat a muncit pentru a ajunge campioana europeana si-i va indemna pe copii sa aiba aceeasi ambitie pentru a invinge kilogramele in plus”, a declarat marti, pentru AGERPRES, organizatorul taberei, Marius Fodoran.

Cei 32 de copii aflati in tabara de sanatate de la Straja vor avea, pana pe 9 august, un program special, care include drumetii, jocuri, concursuri si tot ceea ce poate fi distractiv intr-o zi de vacanta. Ei vor primi trei mese principale si doua gustari pe zi, elaborate cu sprijinul unui nutritionist.

Pentru ca regimul alimentar din tabara sa poata continua si acasa, organizatorii vor invita parintii ca timp de trei zile sa li se alature copiilor aflati la Straja. Aici, adultii vor invata sa gateasca si sa respecte un regim de alimentatie sanatoasa pentru copiii lor.

„Parintii vor participa la aceleasi activitati, impreuna cu copiii. Vor avea acelasi meniu si vor putea sta de vorba cu psihologul si nutritionistul taberei pentru a putea constietiza ceea ce trebuie sa faca impreuna cei mici, la plecarea din tabara. Parintii vor primi meniul din tabara, cu retete, gramaje si modul de preparare al alimentelor”, a explicat Marius Fodoran.

Tabara este la editia a cincea, iar in anii trecuti rezultatele au fost remarcabile, unii copii reusind sa slabeasca mai mult de zece kilograme in trei saptamani.

Alte stiri

 
 
 
 
 
 

Parteneri

X