Peste 43.000 de alergatori, din cel putin 10 tari vor participa la Saptamana Europeana a Sportului

1264 vizualizari
Peste 43.000 de alergatori, din cel putin 10 tari vor participa la Saptamana Europeana a Sportului

Dupa Uniunea Europeana de Gimnastica (UEG), un alt organism continental din sportul de performanta, Asociatia Europeana de Atletism, anunta ca va participa activ la Saptamana Europeana a Sportului, urmand sa organizeze competitii in cel putin 10 tari europene, cu participarea a peste 43.000 de iubitori ai alergarii, se arata intr-un comunicat difuzat la Lausanne, preluat AGERPRES.

Vicepresedintele EAA, francezul Jean Gracia, care coordoneaza initiativa alergarii de masa, a declarat ca „Saptamana Europeana a Sportului (7-13 septembrie) are drept principal obiectiv promovarea activitatilor fizice si sportului pentru sanatate, iar EAA este bucuroasa sa colaboreze, pentru ca sportul nostru sa fie in centrul activitatilor”.

De altfel, atletismul, disciplina extrem de raspandita, este bine reprezentat si la nivelul tarilor membre ale UE, in Romania ambii ambasadori ai SES fiind fosti atleti, Gabriela Szabo, ministrul Tineretului si Sportului, dar si membra a CE al EAA, si campionul de garduri George Boroi, presedintele celui mai puternic club, Steaua Bucuresti, si vicepresedinte al FR de Atletism.

In comunicatul difuzat de EAA se arata, de asemenea, ca la activitatile fizice din cadrul Saptamanii vor fi prezenti amatori de miscare din toate cele 28 de tari ale Uniunii Europene, precum si 6 alte tari, toate eligibile prin programul Erasmus+, iar European Athletics va promova, impreuna cu federatiile nationale, inclusiv sloganul si hashtag-ul #BeActive. In acelasi scop, EAA va organiza „Running for All”, cu prezenta activa a federatiilor membre, expertii in alergare urmand sa ajute la desfasurarea curselor si sa integreze populatia in miscarea sportiva.

„Avem o tinta ambitioasa, sa desfasuram cel putin o cursa in fiecare dintre cele 34 de tari participante”, a conchis vicepresedintele EAA, Jean Gracia.

Alte stiri

 
 
 
 
 
 

Parteneri

X