Peste o suta de elevi – creatori de viitor
1537 vizualizariPublicat la iulie 23, 2015 in Stiri

Sursa foto: creatorideviitor.ro
Peste o suta de elevi din Romania cu performante in educatie, cultura, sport si leadership scolar s-au reunit la Cluj, pe parcursul a sapte zile, in cadrul unui proiect intitulat „Creatori de Viitor – Champions United”, informeaza AGERPRES.
In cadrul proiectului, desfasurat in perioada 17-23 iulie, liceenii participanti au lucrat pe sectiuni, in diferite domenii, in special pe proiecte privitoare la tematica educatiei, alaturi de specialisti din diferite sectoare, printre care s-a numarat si academicianul Solomon Marcus.
Proiectul este derulat de Asociatia 11even din Cluj-Napoca, in parteneriat cu Primaria Cluj-Napoca, Ministerul Educatiei Nationale si cu Universitatea Babes-Bolyai.
„Acest grup de 105 liceeni prezenti aici din 30 de orase inseamna 114 participari la olimpiade nationale si 14 participari la olimpiade internationale, 57 de medalii la olimpiade nationale si 10 la olimpiade internationale, 335 de concursuri nationale si 37 internationale, 16 medalii la concursuri culturale internationale, 25 de medalii la concursuri internationale sportive. Ce mi s-a parut interesant e ca acesti elevi au fost sau sunt implicati in 2.413 proiecte de voluntariat si au 11.918 zile de voluntariat insumate”, a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa, Ovidiu Neamtu, initiatorul programului „Creatori de viitor” si presedintele Asociatiei 11even.
Acesta a mai spus ca elevii participanti au avut agenda impartita in mai multe tipuri de activitati.
„Am avut sesiuni pe tematici care tin de viitor, cum este zona de tehnologie — si am avut un workshop cu Google cu o tema foarte interesanta: modul in care noile tehnologii pot influenta educatia viitorului—, pe zona antreprenoriala, zona de finante, de vanzari, branding, marketing, educatia viitorului etc.”, a completat Ovidiu Neamtu.
Rectorul Universitatii Babes-Bolyai, academicianul Ioan-Aurel Pop, a declarat, prin intermediul unui comunicat, ca ii asteapta pe elevii participanti la proiect sa devina studenti ai institutiei de invatamant pe care o conduce.
„Prezenta la Cluj-Napoca — in Capitala Europeana a Tineretului — a peste 100 de liceeni din 30 de orase ale Romaniei face din orasul nostru, vechi de doua milenii, o emblema a viitorului. Cand vorbim de Universitatea Babes-Bolyai vorbim in primul rand de traditie si excelenta. Implicarea noastra in acest proiect demonstreaza ca suntem alaturi mai ales de tinerii cu performante deosebite, de liceeni premiati la competitii nationale si internationale. Ne dorim ca acesti olimpici sa se dezvolte sanatos, sa se desavarseasca in amfiteatrele facultatilor noastre, sa devina studenti la cea mai veche, mai mare si — din multe puncte de vedere — mai prestigioasa universitate a tarii, Universitatea Babes-Bolyai. Aici vor forma impreuna cu profesorii lor o comunitate a performantei de nivel mondial. Studiind la Cluj, acesti tineri vor dialoga cu excelenta si vor cunoaste lumea succesului, in cele mai importante limbi locale si internationale”, a mentionat Ioan-Aurel Pop.
Participarea elevilor a fost gratuita, iar din partea sponsorilor si a organizatorilor, castigatorii unor competitii organizate in cadrul proiectului au beneficiat de o serie de premii.
Alte stiri
- Simona Halep a facut yoga la Singapore
- Romania va participa cu zece echipaje la Mondialele de tineret de canotaj
- Peste 30 de copii supraponderali participa la o tabara dedicata celor care doresc sa slabeasca
Pingback: Adrian Ungur, in sferturi la Scheveningen - Fundatia Nadia Comaneci