Practicarea sportului in adolescenta reduce riscul de a dezvolta diabet de tip 2 la maturitate

2109 vizualizari
Fundatia Nadia Comaneci organizeaza cursuri pentru copii. www.cursuriminime.ro

Fundatia Nadia Comaneci organizeaza cursuri pentru copii. www.cursuriminime.ro

Practicarea exercitiilor fizice cu regularitate in adolescenta, inca din primii ani ai adolescentei, reduce riscul de a dezvolta diabet de tip 2 la maturitate, potrivit unui studiu coordonat de Universitatea Exeter din Marea Britanie, publicat joi in revista britanica de medicina ‘Diabetology’, transmite EFE, citat de AGERPRES.

Activitatea fizica are efecte benefice asupra rezistentei tinerilor la insulina, fenomen care duce la utilizarea neeficienta a acestui hormon si la aparitia diabetului de tip 2, au constatat cercetatorii.

A fost observat anual un esantion de 300 de copii, de la 9 ani pana la implinirea varstei de 16 ani. Masuratorile au aratat ca sportul a avut un considerabil impact pozitiv asupra sanatatii tinerilor de 9-13 ani, dar nu a influentat rezistenta la insulina a celor de 16 ani.

Totodata, la copiii de 13 ani, testele au evidentiat ca, in cazul celor mai activi din punct de vedere fizic, rezistenta la insulina a fost redusa chiar si cu 17%, indiferent de cantitatea de grasime corporala a subiectilor. Diferentele dintre rezistenta manifestata la insulina de cei care fac miscare si tinerii care nu au acest obicei a scazut apoi progresiv, pana la 16 ani.

Aceste date sugereaza ca adolescenta este o parte a vietii care conteaza foarte mult in prevenirea diabetului de tip 2.

Cursuri de sport pentru copii

sport1Fundatia Nadia Comaneci ii indeamna pe parinti sa ii duca pe copii in sala de sport de la varste cat mai fragede, pentru a se obisnui cu acest mediu si a indragi de mici sportul, educatia fizica, miscarea in general.

De aceea, in cadrul Centrului MiniMe, deschis in Capitala, Fundatia Nadia Comaneci organizeaza cursuri de miscare pentru copii prescolari si scolari, chiar si pentru cei foarte mici, de numai 1 – 2 ani.

Astfel, agenda MiniMe include cursurie de sport pentru copii de 1 – 3 ani si copii de 3 – 7 ani, cursuri de dans pentru copii de 2 – 3 ani si pentru copii de 4 – 7 ani, cursuri de balet pentru copii de 4 – 7 ani si cursuri de arte martiale pentru copii de 4 – 12 ani.

Mai multe detalii despre cursurile MiniMe se regasesc pe www.cursuriminime.ro, activitatea acestora urmand sa se reia in luna septembrie.

Antrenament gratuit de arte martiale pentru copii

11659292_855241601234576_1439239161236811027_nFundatia Nadia Comaneci, in parteneriat cu Invictus Bucuresti, va invita duminica, 16 august, incepand cu ora 10.00 la un antrenament de arte martiale Ju-Jitsu in aer liber.

Antrenamentul va avea loc in cadrul Arenei Nationale din Bucuresti, punctul de intalnire fiind in fata literelor D – E din cadrul stadionului.

Antrenamentul este dedicat copiilor de 4 – 12 ani,  atat participanti la cursurile de Ju-Jitsu din cadrul Centrului MiniMe al Fundatiei Nadia Comaneci, frati si prieteni ai acestora, cat si copii care doresc sa vada cum se desfasoara un astfel de antrenament sau sa incerce pentru prima data sa participe la un antrenament si sa descopere beneficiile acestui stil de arte martiale.

Antrenamentul va fi condus de sensei Catalina Mihalache si sensei Mihai Ionita, antrenori – coordonatori ai cursurilor de Ju-Jitsu organizate de Fundatia Nadia Comaneci si coordonatori ai clubului sportiv Invictus Bucuresti.

Participarea la antrenament se face gratuit, iar pentru inscriere puteti trimite un email la office@cursuriminime.ro cu urmatoarele date: nume parinte, contact parinte (telefon, email), nume copil si data de nastere copil.

Alte stiri

 
 
 
 
 
 

Parteneri

X