Premieră exotică în Turul Ciclist al României! Primul japonez în Turul Ciclist al României

571 vizualizari
Premieră exotică în Turul Ciclist al României! Primul japonez în Turul Ciclist al României

 Marino Kobayashi este primul ciclist japonez care participă în Mica Buclă! În vârstă de 25 de ani, Kobayashi locuiește la Tokyo, are mii de followeri pe Twitter, vorbește limba spaniolă și concurează pentru echipa continentală româno-italiană Giotti Victoria – Palomar.

“E pentru prima dată când vin în România și îmi place aici. Nu știam că sunt primul ciclist japonez în Turul României, dar mă bucur. Lumea crede că cicliștii puternici sunt doar italienii, francezii și spaniolii, dar și în România este un nivel foarte bun. În echipa mea sunt mulți cicliști români tineri, talentați și cu un viitor strălucit. Chiar cred că România are cicliști de viitor. Mă bucur că mă aflu în Turul României, o competiție valoroasă, și sper să revin anul viitor” – Marino Kobyashi, ciclist Giotti Victoria – Palomar.

Schimbare de lider în clasamentul general

Etapa Regină a Turul României a fost câștigată de rusul Savva Novikov, fiind urmat de cehul Karel Hnik. Serghei Țvetcov, din echipa României, a ocupat ultimul loc al podiumului. După etapa încheiată la Piatra Arsă, olandezul Alex Molenaar a preluat tricoul galben.

“E incredibil, mă simt foarte bine. După aceste etape și după tot efortul întregii echipe, să obțin un asemena rezultat e perfect. Sunt sigur că îmi voi păstra tricoul și mâine” – Alex Molenaar,  ciclist Monkey Town

Câștigătorul Turului de anul trecut, Serghei Țvetcov trebuie să se mulțumească acum cu tricoul albastru, pentru cel mai bine clasat român, dar și cu tricoul verde, pentru cel mai bun cățărător.

“Nu avem echipă tare. Aș fi vrut să am tricoul galben, dar asta e. Sunt pe locul patru, cu două tricouri. Am fost impresionat de tricoul verde” – Serghei Țvetcov, ciclist echipa națională a României.

Câștigătorii de etapă:

Loc 1 Savva Novikov – Lokosphinx

Loc 2 Karel Hnik – Elkov Author Cycling Team

Loc 3 Serghei Tvetcov – Echipa națională a României

Purtătorii tricourilor distinctive:

Tricoul Galben de lider în clasamentul general, Sponsor Danone Romania – Alex Molenaar (Monkey Town – A Block CT)

Tricoul Roșu de lider în clasamentul sprinterilor, Sponsor CoccolinoRomania – Filippo Ferronato (Cycling Team Friuli)

Tricoul Verde de lider în clasamentul cățărătorilor, Sponsor Gatorade Romania – Serghei Tvetcov (Echipa națională a României)

Tricoul Alb pentru cel mai bun tânăr (sub 23 de ani) Sponsor Persil– Alex Molenaar (Monkey Town – A Block CT)

Tricoul Albastru pentru cel mai bun român din cursă, Sponsor Auchan – Serghei Tvetcov (Echipa națională a României)

Ultima etapă (15 septembrie) a Turului României 2019 va avea 100,3 km si se va disputa la București, pe traseul Piața Victoriei – Șoseaua Kisseleff – Piața Arcul de Triumf – Bulevardul Regele Mihai I – Piața Presei Libere (18 ture).

Restricții de trafic în București

Pentru buna desfășurare a etapei din Buucrești, traficul va fi oprit între orele 06.00-16.00, pe traseul etapei: Alveola Kiseleff – Șoseaua Regele Mihai I (Kiseleff) – Piața Arcul de Triumf – Șoseaua Regele Mihai I (Kiseleff) – Piața Presei Libere – Șoseaua Regele Mihai I (Kiseleff) – Piața Arcul de Triumf – Șoseaua Regele Mihai I (Kiseleff) – Muzeul Național de Geologie și retur (18 parcurgeri).

Festivitățile încep înainte de startul etapei (ora 12.00), pentru că Federația Română de Ciclism organizează, în Alveola Kiselef, BIKESHOW; un eveniment care promovează ciclismul ca sport de masă. Activițile încep la ora 08.00 cu Cupa Națională de Ciclism pe Șosea pentru Copii și continuă cu tot felul de ateliere, demonstrații și competiții deshise publicului larg.

 
 

Comments are closed.

 
 
 
 

Parteneri

X