Presedintele COSR solicita masuri concrete pentru redresarea gimnasticii romanesti, dupa rezultatele de la Mondiale

1494 vizualizari
Romania a ratat calificarea directa la Rio

Romania a ratat calificarea directa la Rio

Presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR), Alin Petrache, solicita, prin intermediul unei scrisori deschise adresate Federatiei Romane de Gimnastica, luarea de masuri concrete pentru ”redresarea sportiva pana la Rio 2016”, dupa ce echipa feminina a Romaniei a ratat calificarea directa la Olimpiada.

COSR a constatat ”o totala ignoranta” fata de recomandarile sale in legatura cu pregatirea olimpica, afirma Alin Petrache in scrisoarea deschisa a presedintelui Federatiei Romane de Gimnastica, Adrian Stoica, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.

„Manifestandu-ne public ingrijorarea, revenim, solicitandu-va implementarea unor masuri concrete in scopul redresarii parcursului sportiv ramas pana la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro 2016, prima premisa a unei evolutii in perspectiva Jocurilor Olimpice Tokyo 2020”, se arata in document.

COSR solicita o analiza a prestatiei antrenorilor si a celorlalti membri ai colectivului tehnic in procesul de pregatire si participare la Campionatele Mondiale 2015, identificarea raspunderii fiecarui membru fata de rezultatele obtinute si comunicarea masurilor pe care FRG intelege sa le aplice.

Forul olimpic national recomanda cooptarea in colectivul de antrenori ai lotului a lui Nicolae Forminte, al carui palmares este de notorietate datorita rezultatelor de valoare obtinute in competitii majore, precum si aportul adus la formarea unor sportivi de inalta performanta ai Romaniei.

Totodata, se propune cooptarea unui antrenor strain, expert in pregatirea pentru aparatul „paralele inegale”, aspect fata de care COSR isi reconfirma disponibilitatea sustinerii financiare a contractului.

De asemenea, prezentarea unei strategii concrete pe plan sportiv, medical si financiar si, in acest scop, identificarea nevoilor reale in ceea ce priveste includerea in colectivul tehnic a unor specialisti (psiholog, medic, preparator fizic, nutritionist etc.), este un alt punct transmis in scrisoare de catre Alin Petrache.

In ultimul rand se cere si precizarea pozitiei antrenorilor Maria Bitang si Octavian Bellu in programul de pregatire, calificare si participare la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro 2016.

Federatia Romana de Gimnastica are 10 zile pentru a raspunde la solicitarile COSR, precizeaza comunicatul.

Echipa feminina de gimnastica artistica a Romaniei a ocupat doar locul 13 in calificari la Mondialele de la Glasgow, doar primele opt echipe obtinand calificarea directa la JO de la Rio. Echipele de pe locurile 9-16 vor avea o a doua sansa de calificare la JO 2016 la concursul preolimpic de la Rio, programat intre 16 si 19 aprilie.

Gimnastele noastre nu au reusit nicio calificare in finalele pe aparate, o contraperformanta istorica pentru acest sport care a adus de-a lungul anilor numeroase medalii Romaniei. Totusi, Larisa Iordache si Laura Jurca au obtinut calificarea in finala de la individual compus, programata joi.

Luni seara va evolua in calificari lotul masculin al Romaniei.

Alte stiri

 
 
 
 
 
 

Parteneri

X