10 pentru gimnastica

7761 vizualizari

Prin programul „10 pentru gimnastica”, Fundatia Nadia Comaneci urmareste sa sprijine tinerii sportivi din cele peste 50 scoli de gimnastica din Romania, dornici sa atinga cele mai ambitioase standarde de performanta.

Concept

Mai mult decat prima nota de 10 din gimnastica, Nadia se identifica cu imaginea succesului, cu puterea de a invinge si de a fi campion in sport, dar si in viata, fiind insasi imaginea pozitiva a Romaniei. Pentru a insufla si tinerei generatii de sportivi aceste valori, ce rezida din puterea notei 10, am demarat proiectul „10 pentru gimnastica”.

Actiuni

In cadrul acestui proiect, in anul 2014, Fundatia Nadia Comaneci a lansat ”Bursele 10 pentru gimnastica”.
Aceasta noua etapa a proiectului ”10 pentru gimnastica” si-a propus sa ofere un sprijin direct tinerelor gimnaste care au obtinut rezultate bune in ultimii ani, atat in competitiile de profil, cat si la scoala, dar care, din cauza situatiei financiare precare a familiei, risca sa renunte la activitatea sportiva.
Astfel, la inceputul acestei veri, cluburile de gimnastica din intreaga tara au fost invitate sa isi sustina tinerele gimnaste sa aplice la o bursa „10 pentru gimnastica”, prin completarea unor formulare in care erau solicitate date privind performantele sportive, rezultatele scolare si situatia financiara a familiei. In urma inscrierilor primite, un juriu din care au facut parte Nadia Comaneci, colegii de la Fundatia Nadia Comaneci si reprezentantii Dormeo a selectat 10 tinere gimnaste care, pe parcursul anului scolar septembrie 2014 – iunie 2015, vor primi o bursa lunara in valoare de 100 de euro, cu conditia ca micutele sa isi mentina evolutia pozitiva la competitiile sportive, dar si la scoala.
Cele 10 tinere gimnaste selectate pentru bursa „10 pentru gimnastica” sunt: Stanciulescu Ioana Andrea – CS Farul Constanta, Morosan Alicia Ioana – CSS Steaua Bucuresti, Butunoi Beatrice – CSS Galati, Anghel Camelia Gabriela – CSA Steaua Bucuresti, Puiu Ana Maria – CSS Gimnastica Focsani, Micu Anne Mary – CSS Nr.2 Bucuresti, Scarlat Larisa – CSM Onesti, Tataru Coleen Gabriela – SCM Bacau, Dorobantu Bianca Mihaela – CSS Steaua Bucuresti si Dan Gianina Madalina – CSS Nr. 1 Timisoara.

  • Cele 10 fete selectate pentru bursele „10 pentru gimnastica” au continuat sa obtina rezultale bune la competitiile sportive si dupa ce au primit bursele, confirmand inca o data alegerea facuta de Fundatia Nadia Comaneci. Mai mult, sase dintre ele au fost selectate in loturile de junioare de la Onesti sau Deva.
  • Spre exemplu, Stanciulescu Ioana a fost selectata in lotul de junioare de la Onesti, dupa ce in octombrie anul trecut, la Campionatul National Individual al Junioarelor de la Deva, a obtinut locul I la individual compus – junioare II, nivel 2, locul I la sol – junioare II, nivel 2, locul II la paralele – junioare II, nivel 2, locul IV la barna – junioare II, nivel 2 si locul VI la sarituri – junioare II, nivel 2. Urmatoare competitie la care va participa va avea loc in luna iunie.
  • Intr-o situatie similara este Tataru Coleen. La Campionatul National Individual al Junioarelor de la Deva din octombrie 2014, Coleen a ocupat locul VII la individual compus – junioare II, nivel 3, locul VII la sarituri – junioare II, nivel 3 si locul IV la barna– junioare II, nivel 3. Acum face parte din lotul de junioare de la Onesti, iar urmatoare competitie la care va participa va avea loc in luna iunie.
  • Anghel Camelia a fost mutata, de asemenea, la Onesti, la lotul de junioare, ultimele sale performante fiind la Campionatul National Individual al Junioarelor de la Deva, respectiv locul VI la individual compus – junioare II, nivel 3, locul II la sarituri – junioare II, nivel 3, locul V la paralele – junioare II, nivel 3 si locul VIII la sol – junioare II, nivel 3.
  • O alta gimnasta, mutata la lotul de junioare de la Onesti este Dan Gianina, care la Campionatul National Individual al Junioarelor de la Deva a ocupat locul XI la individual compus – junioare II, nivel 3 si locul VI la paralele – junioare II, nivel 3.
  • Puiu Ana Maria este a cincea gimnasta, din randul bursierelor Fundatiei Nadia Comaneci, care a fost inclusa in aceasta primavara in lotul national de junioare de la Onesti. Puiu Ana Maria a obtinut la Campionatul National Individual al Junioarelor de la Deva locul III la individual compus – junioare II, nivel 3, locul I la sarituri – junioare II, nivel 3, locul II la paralele – junioare II, nivel 3, locul IV la barna – junioare II, nivel 3 si locul IV la sol – junioare II, nivel 3.
  • Din randul bursierelor „10 pentru gimnastica”, exista si o tanara sportiva mutata la lotul de Junioare de la Deva. Butunoi Beatrice nu a mai participat in ultima perioada la nicio competitie, din cauza unei accidentari, dar rezultatele precedente si potentialul sau i-a convins pe antrenori sa o includa in lot.
  • Si celelalte patru gimnaste selectate pentru a primi bursele „10 pentru gimnastica” si-au dovedit talentul in competitiile nationale din aceasta primavara. Astfel, Larisa Scarlat a participat la in martie la Cupa Primaverii, unde a ocupat locul III la paralele si la barna. Micu Anne Mary a participat in noiembrie la un concurs in Italia unde a luat trei medalii la individual compus, paralele si sarituri, iar la inceputul lunii aprilie, la Campionatul National de la Buzau a castigat patru medalii de aur la barna, paralele, sarituri si individual compus si o medalie de argint la sol. Dorobanutu Bianca Mihaela a castigat la Campionatul National de la Buzau trei medalii de argint la sol, sarituri si barna si a ocupat locul V la individual compus. Tot la Campionatul National de la Buzau a participat si Morosan Alicia, unde a castigat aur la paralele si bronz la individual compus.

In decembrie 2009, in cadrul acestui proiect, se lansa Papusa Nadia. O parte din incasarile obtinute din vanzarea papusii au fost directionate catre scolile de gimnastica din tara.

In anii 2008 si 2009, Fundatia Nadia Comaneci,  cu sprijinul Microsoft a sponsorizat activitatea sportiva a micilor gimnaste de la Colegiului Sportiv „Nadia Comaneci”.

 

Parteneri

Dormeo
BRD - Partener Fundatia Nadia Comaneci
 
 
 
 

Parteneri

X