Cupa Nadia Comaneci

63215 vizualizari

In 2013, Fundatia Nadia Comaneci a lansat, cu sprijinul CSM Onesti si al Primariei Municipiului Onesti, ”Cupa Nadia Comaneci la gimnastica artistica”, competitie sportiva anuala dedicata tinerelor gimnaste de categoria a III-a (nivel 1 si 2).

Concept

Competitia, care include trei sectiuni – concurs pe echipe, concurs pe aparate si concurs individual compus, a fost inclusa in calendarul competitional al Federatiei Romane de Gimnastica, fiind o competitie importanta pentru tinerele sportive, pentru ca reprezinta o ocazie de verificare riguroasa a pregatirii in vederea participarii la finala Campionatului National, competitie nationala la care participa cele mai bune gimnaste din aceasta categorie de varsta.

Actiuni

Cupa ”Nadia Comăneci” –  Ediția a VII -a

Anul competițional intern 2021 a fost deschis de Cupa ”Nadia Comăneci”. Competiția a avut loc în perioada 23 – 24 aprilie 2021, în Sala ”Nadia Comăneci” a CSM Onești, sala unde s-a antrenat cândva însăși Nadia Comăneci.

Organizat de Fundația Nadia Comăneci și CSM Onești, concursul a reunit 60 de tinere gimnaste legitimate la 11 cluburi de profil din țară: CSȘ 7 Dinamo, CSM Arad, CSȘ 1 Constanța, CS Petrolul Ploiești, LPS Cetate Deva, CSȘ Bârlad, CSȘ Focșani, CSM Onești, CSM Onești- Târgoviște, CSM Cluj, CSȘ Viitorul Cluj.

Pentru a scăpa de emoții, micuțele gimnaste, care nu au mai concurat de doi ani, au fost însoțite în sală de antrenori, părinți și membrii ai familiei, dar și de mascote reprezentând personaje Disney.

Competiția a inclus și în acest an două secțiuni: concurs pe aparate și concurs individual compus.

Pe aparate, la Junioare III – Nivel 1, s-a evidențiat sportiva Badic Adelina, înregistrată la CSM Onești, care a obținut medalia de aur la sărituri, paralele și sol. În timp ce la Junioare III – Nivel 2, concursul pe aparate a fost dominat de Bigu Daria, de la CSS Bârlad, care a obținut nu mai puțin de 4 medalii, aur la paralele, bârnă și sol, și bronz la sărituri.

Clasamentul final la individual compus Junioare III – Nivel 1 a avut-o în frunte pe Badic Adelina, CSM Onești, cu un total de 52,215 puncte, urmată de colega de club Bernard Dana (51,940 puncte) și Samsonov Ariana, CSS1 Constanța (51,315 puncte). La Junioare III – Nivel 2, clasamentul la individual compus a arătat astfel: Bigu Daria, CSS Bârlad, a ocupat locul I cu un total de 56,610 puncte, urmată de Volostiuc Alessia, LPS Cetate Deva (55,281 puncte) și Tudor Aniela, CS Dinamo București (54,465 puncte).

Cele șase gimnaste clasate pe podium la individual compus, nivel 1 și 2, vor primi o bursă oferită de Fundația Nadia Comăneci, iar cele două gimnaste de pe primul loc au primit și o medalie cu chipul Nadiei Comăneci.

”Felicitări tuturor micuțelor gimnaste pentru performanțele de azi! Mă bucur că nu ați renunțat la pasiunea și visul vostru și ați continuat să vă antrenați la un nivel ridicat. Felicitări organizatorilor, antrenorilor și arbitrilor prezenți la Cupa Nadia Comăneci, pentru toate eforturile făcute ca această competiție să se desfășoare în siguranță! Îmi pare rău că nu am putut fi alături de voi, dar vă susțin și vă admir pe fiecare deopotrivă. Felicitări câștigătoarelor, gimnastica românească își pune mari speranțe în voi!”, a transmis Nadia Comăneci micuțelor campioane ale Cupei ”Nadia Comăneci” – Ediția a VII-a.

Ca în fiecare an, Nadia le-a pregătit personal gimnastelor premii suplimentare care constau în costume de gimnastică, treninguri, medalii de participare pentru cluburi, cartea sa – ”Scrisori către o tânără gimnastă”. De asemenea, toate participantele la Cupa ”Nadia Comăneci” au primit jucării, dulciuri și tricouri.

Cupa ”Nadia Comăneci” 2021 a fost organizată cu sprijinul Primăriei Municipiului Onești, Ministerului Tineretului și Sportului și Federației Române de Gimnatică și a fost susținută de SCC Erbașu, Dedeman, Hyundai, Heidi Chocolat și Tymbark – Maspex România.

Cupa „Nadia Comaneci”, editia a V-a

In 2018, cea de-a cincea editie a Cupei ”Nadia Comaneci” a avut loc in perioada 26 – 28 aprilie, in sala de gimnastica „Nadia Comaneci” a Clubului Sportiv Municipal Onesti, aproximativ 90 de gimnaste, junioare III, nivel I si II, fiind inscrise in competitie. Micile sportive au concurat la patru aparate. Organizatorii, CSM Onesti si Fundatia “Nadia Comaneci, au premiat gimanstele pe aparate cat si la individual compus prin cumularea punctelor obtinute la fiecare aparat.

 

Cupa Nadia Comaneci, editia a V-a
Foto: Victor Eugen Mihai

Cupa Nadia Comaneci, editia a V-a Foto: Victor Eugen Mihai

La individual compus, junioare III, nivel 2, podiumul a aratat astfel: Chivu Raisa (CSF Focsani), Vatafu Alexia (CSA Steaua), Parvu Maria (CSA Steaua).

La individual compus, junioare III, nivel 1, ordinea primelor trei clasate a fost: Ionescu Adelina (CS Dinamo), Mihaescu Maria (CSS Steaua), Luca Ayana (CSS Steaua).

Locul 1, la ambele competitii de individual compus, a fost premiat cu 500 de euro, locul 2 cu 150 de euro, iar locul 3 cu 75 de euro. Premiile au fost oferite de Fundatia Nadia Comaneci, cu sprijinul Dedeman, International Alexander Group si SCC Erbasu.

 

Cupa „Nadia Comaneci”, editia a IV-a

In 2016, cea de-a patra editie a Cupei „Nadia Comaneci” a avut loc in perioada 27 – 28 aprilie, in sala de gimnastica „Nadia Comaneci” a Clubului Sportiv Municipal Onesti, 50 de gimnaste fiind inscrise in competitie.

20160428-141602-465x390

La individual compus, junioare 3 nivel 2, podiumul a aratat astfel: Miruna Cazan (CS Dinamo), Rut Damian (CSS Focsani), Monica Ilie (CSS Dinamo).

La individual compus, junioare 3 nivel 1, ordinea primelor trei clasate a fost: Ella Oprea (CS Dinamo), Roberta Radu (CSS Dinamo), Eva Mircioaga (CSS Dinamo).

Locul 1, la ambele competitii de individual compus, a fost premiat cu 500 de euro, locul 2 cu 150 de euro, iar locul 3 cu 75 de euro. Premiile au fost oferite de Fundatia Nadia Comaneci, cu sprijinul Dedeman si SCC Erbasu.

***

cn3

Cupa „Nadia Comaneci”, editia a III-a

In 2015, cea de-a treia editie a ”Cupei Nadia Comaneci” a avut loc in perioada 23 – 25 aprilie, in Sala Polivalenta ”Nadia Comaneci” din Onesti,  vineri, 24 aprilie, fiind ziua finalelor pe aparate si individual compus.

12 cluburi de gimnastica din tara, cu un numar total de 70 de micute gimnaste, au participat la cea de-a treia editie a Cupei Nadia Comaneci la gimnastica artistica – junioare III – nivel 1 si 2.

Podiumul la finala pe aparate Junioare III, nivel 1 a aratat astfel: sarituri – locul 1, Barbosu Ana Maria (CSSG Focsani), locul 2, Leonida Erika (CSS Steaua Bucuresti) si locul 3, Ilie Monica (CSS Dinamo Bucuresti); paralele – locul 1, Leonida Erika (CSS Steaua Bucuresti), locul 2, Neacsu Iasmin (CSM Arad) si locul 3, Damian Ruth (CSSG Focsani); barna – locul 1, Cazan Miruna (CS Dinamo Bucuresti), locul 2, Lodor Patricia (CSM Arad) si locul 3, Goina Daria (CSM Arad); sol – locul 1, Lador Patricia (CSM Arad), locul 2, Cazan Miruna (CS Dinamo Bucuresti) si locul 3, Neacsu Iasmin (CSM Arad).

La Junioare III, nivel 2, au urcat pe podium la sarituri – locul 1, Serbanescu Eliseea (CSS Dinamo Bucuresti), locul 2, Craciun Alina (CSSG Focsani) si locul 3, Petre Corina (CS Farul Constanta); la paralele – locul 1, Morosan Alicia (CSS Steaua Bucuresti), locul 2, Berar Daria (CSM Arad) si locul 3, Petre Corina (CS Farul Constanta); barna – locul 1, Popa Luiza (CS Farul Constanta), locul 2, Berar Daria (CSM Arad) si locul 3, Suiu Larisa (CS Dinamo); iar la sol – locul 1, Petre Corina (CS Farul Constanta), locul 2, Berar Daria (CSM Arad) si locul 3, Vesa Cristina (CSM Arad).

Cupa-Nadia-2015-88

Cupa Nadia Comaneci 2015

La individual compus, la Junioare III, nivel 1, primele trei locuri au fost ocupate de Cazan Miruna, CS Dinamo Bucuresti (locul 1), Leonida Erika, CSS Steaua Bucuresti (locul 2) si Neacsu Iasmin, CSM Arad (locul 3), in timp ce la Junioare III, nivel 2, podiumul a aratat astfel: Berar Daria, CSM Arad (locul 1), Morosan Alicia, CSS Steaua Bucuresti (locul 2) si Petre Corina, CS Farul Constanta (locul 3).

Cele doua castigatoare de la individual compus, nivel 1 si 2, respectiv Cazan Miruna (CS Dinamo Bucuresti) si Berar Daria (CSM Arad) au fost rasplatite fiecare cu cate o medalie cu chipul Nadiei Comaneci, o papusa Nadia, precum si o bursa in valoare de 500 de euro. Urmatoarele clasete au primit si ele burse, respectiv 150 euro – locul 2 si 75 euro – locul 3. Bursele au fost oferite de Fundatia Nadia Comaneci cu sprijinul partenerilor Dedeman si Carrefour Romania.

De asemeni, castigatoarele primelor trei locuri la toate probele din competitie au fost rasplatite cu premii constand in diplome, carti autobiografice ”Scrisori catre o tanara gimnasta” – autor Nadia Comaneci, tricouri si rucsacuri personalizate; in timp ce toate participantele la competitie au primit tricouri personalizate si cate o carte ”Scrisori catre o tanara gimnasta”.

***

Alicia si Lisa, cele doua castigatoare din 2014

Alicia Morosan si Lisa Marchidanu, cele doua castigatoare din 2014

Cupa „Nadia Comaneci”, editia a II-a

In 2014, a avut loc cea de-a doua editie a ”Cupei Nadia Comaneci” la care au participat 84 de tinere gimnaste, de la 13 cluburi din tara.
Castigatoarele titlului la individual compus au fost: la Nivel I, Alicia Morosan si la Nivel II, Lisa Marchidanu (ambele de la Steaua). La echipe, podiumul a aratat astfel: Nivel I: 1. CSS Steaua, 2. CSM ARAD, 3. CS Farul Constanta, Nivel II: 1. Steaua, 2. CSS 1 Timisoara, 3. CSS Buzau.

Micile castigatoare au primit medalii, plachete, diplome si cadouri constand in cartea „Scrisori catre o tanara gimnasta”, o autobiografie a Nadiei Comaneci si in papusi „Nadia”. Alaturi de medalii, castigatoarele de la individual compus au fost rasplatite cu un pandantiv special, daruit chiar de Nadia Comaneci, care insa nu a putut lua parte la eveniment.

 

Parteneri

Carrefour
Dedeman
CSM Onesti
Rama
 
BRD - Partener Fundatia Nadia Comaneci
 
 
 
 

Parteneri

X