Jurnalul medical al campionilor

1659 vizualizari

Descriere generală

Orice sportiv, fie că este la început de drum sau are deja în palmares rezultate deosebite, se confruntă, din păcate, și cu situații neplăcute care îi periclitează nu doar performanța sportivă, ci și starea de sănătate. Perioada de recuperare depinde nu doar de medici și kinetoterapeuți, ci și de echipamentele medicale pe care clubul sportiv le are la dispoziție pentru recuperarea sportivilor.

Pentru recuperarea rapidă și eficientă a sportivilor de performanță, Fundația Nadia Comăneci derulează proiectul ”Jurnalul medical al sportivilor”.

Obiective

  • conștientizarea importanței medicinei sportive, recuperatorie, pentru obținerea performanței
  • creșterea șanselor de recuperare rapidă și eficientă, în condiții optimie, a sportivilor accidentați
  • revenirea rapidă a sportivilor în sala de antrenamente și de competiție, după o accidentare
  • sprijinirea cluburilor sportive cu echipamente performante de recuperare medicală

Acțiuni

Fundația Nadia Comăneci donează Clubului Sportiv Municipal Onești o combină pentru fizioterapie EMS TECAR SHOCK WAVE.

Echipamentul, oferit de Fundația Nadia Comăneci cu sprijinul Loteriei Române, încorporează beneficiile terapeutice ale aparatelor medicale SHOCK WAVE și TECAR CET RET, inclusiv curentul EMS. Cu ajutorul acestui echipament recuperarea este de 6 ori mai rapidă și aproape plăcută, putând fi realizate combinații de 7 programe de tratament – trei programe unice țintite pentru simptome ușoare și patru programe multi țintite pentru simptome severe, având efect dublu.

EMS funcționează prin transmiterea pulsurilor electronice la mușchiul care necesită tratament și stimulează mușchiul la exerciții pasive. Electroterapia este recomandată pentru consolidarea unui mușchi inervat, reactivarea unui mușchi denervat sau atrofic, reducerea durerii (TENS) și reactivarea circulației locale.

SHOCK WAVE este o tehnologie nouă care utilizează undele de șoc pentru tratamentul durerilor cronice ale sistemului musculoscheletal. Terapia Shock wave elimină durerea, favorizează vindecarea, crește circulația locală îmbunătățind astfel metabolismul tisular, crește producția de colagen, relaxează musculatura și dizolvă fibroblaștii calcifiați. Acest tip de terapie este utilizată mai ales pentru tendinopatii de umăr, tendonul lui Ahile sau alte tendinopatii, fascită plantară cu sau fără călcâi deformat, inflamații ale călcâiului, întârzierea consolidării osoase, epicondilită, epitrohleită, pseudoartroză, bursită, tenosinovită, pubalgii, algodistrofie sau necroză osoasă.

Terapia TECAR reprezintă o terapie instrumentală ideală pentru reducerea durerii încă de la primele sesiuni. Această terapie folosește efectul condensator pentru a genera un câmp magnetic de înaltă frecvență care permite accelerarea proceselor de reparare a celulelor, acționând asupra potențialului membranei și contribuind astfel la o reducere remarcabilă a timpilor de reabilitare.

Datorită modalităților rezistive și capacitive, acțiunea terapiei Tecar poate fi adresată unor diferite niveluri de profunzime și de țesuturi, cum ar fi mușchi, tendon, ligament, vascular sau limfatic, favorizând resorbția hematoamelor reducând inflamația și îmbunătățind circulația locală. Terapia Tecar este indicată în toate patologiile ce cauzează condiții inflamatorii ale țesuturilor, cum ar fi: dureri articulare, artrită, traume, entorse, umflarea și edemul post-operator sau post-traumatic, dureri de spate, sciatică, dureri de gât, dorsalgii, leziuni musculare sau contracturi, întinderi musculare, leziuni de tendon și tendinopatii, leziuni ligamentoase, artralgii cronice de diferite origini.

 

Parteneri

Loteria Română
 
 
 
 

Parteneri

X