Feeria Dansului

18449 vizualizari

Cu doua zile inainte de Ziua Copilului, la sfarsitul lunii mai 2019, Fundatia Nadia Comaneci a organizat a V-a editie a spectacolului „Feeria Dansului”.

Spectacolul, avand ca tema „Feeria Dansului prin Lume”, a reunit pe scena Palatului National al Copiilor – Sala Mare aproape 230 de copii de 3-12 ani, participanti la cursurile MiniMe de dans modern si balet clasic, coordonate de Coregraf Viviana German-Potlog si membri ai Corului MiniMe condus de Teodora Smarandoiu.

Spectacolul ”Feeria Dansului. Editia a V-a. Feeria prin Lume” a fost deschis de Corul de copii MiniMe al Fundatiei Nadia Comaneci, coordonat de Teodora Smarandoiu. Performanta corului a inclus si o interpretare a capella, precum si 3 colaje, dintre care unul international cuprinzand refrene ale unor melodii celebre precum ”Yellow submarine”, ”Volare”, ”On va danser” si ”Happy”, introducandu-i astfel pe spectatori in calatoria internationala care urma, in pasi de dans si balet.

Apoi, cele 10 grupe de dans si balet, structurate pe diferite varste si niveluri de pregatire, au creat o poveste plina de culoare, energie si eleganta, o invitatie speciala intr-o calatorie in jurul lumii in pasi de dans. Fiecare grupa a reprezentat o alta tara sau regiune – America, Africa, India, China, Franta, Italia, Spania, Cehia, Rusia si Romania – atat prin muzica, dar si prin costumele atent alese.

In urma performantei de pe scena, copiii inscrisi in proiectul MiniMe au fost felicitati de insasi Nadia Comaneci, printr-un mesaj difuzat la finalul spectacolului.

Toti copiii prezenti pe scena au fost rasplatiti pentru performanta lor cu diplome, trofee si cadouri oferite cu sprijinul partenerilor acestui eveniment – Alka, Boromir, Heidi, SuperMercato, Sanovita, DeSilva – cu brandurile Knoppers, Mamba, Smile Gummi Softies si Werther’s Original, Green Cola, 7Days, Editura Integral, Bondoc & Asociatii. Partenerii media ai spectacolului au fost: AlboTech Consulting – care a asigurat si transmisia Live pe Facebook a intregului eveniment, Evenimentul Zilei, Carticica Practica, Smart & Happy Child si IulianaRoca.ro.

Vineri, 15 iunie 2018, a avut loc a IV-a editie a spectacolului „Feeria Dansului”. Evenimentul a avut loc la Sala Rapsodia, din centrul vechi al Capitalei, si a a adus pe scena 170 de copii participanti la cursurile de dans si balet din cadrul MiniMe, coordonate de instructor-coregraf Viviana German-Potlog, si membri ai Corului MiniMe, dirijat de prof. Florentina Brescanu. Tema spectacolului din acest an a fost “Feeria Pasarilor”.

170 de pasari maiestre au urcat rand pe rand pe scena,  fiecare grupa intruchipand o alta pasare: lebede, pasari paradis, canari, papagali, parasi flamingo, colibri, berze, pauni si pasari phoenix.

Pentru prima data, spectacolul a fost deschis de un cor de copii, Corul MiniMe recent infiintat de Fundatia Nadia Comaneci, sub bagheta profesorului dirijor Florentina Brescanu.

170 de copii pe scena. 500 de oameni in sala, cu locuri alocate anterior. 170 de trofee, diplome si de trei ori mai multe pungi cu cadouri pentru copiii participanti, cadouri oferite cu sprijinul a peste 20 de parteneri ai spectacolului – Orange Romania, PepsiCo Romania cu brandurile Prigat si Roua muntilor, Farmec, Gerovital, Boromir, Alka, Unirea de la Orkla Foods Romania, 7Days de la Chipita, DeSilva cu brandurile Leibniz, Knoppers, Mamba si Smile Gummi Softies, PanFood, Eisberg, Green Cola, Fabrica de Sandwichuri, Delicatese Florescu, Editura Integral, Constructii Erbasu, Bondoc si Asociatii, Thea Store si The Flower Society. Partenereii media ai evenimentului au fost: Evenimentul Zilei, Revista Femeia, Elite Business Woman, Smart and Happy Child si iulianaroca.ro.

Pentru prima data, Feeria Dansului a fost transmisa live pe pagina de Facebook a Fundatiei Nadia Comaneci, unde puteti urmari si acum inregistrarea intregului spectacol.

***

banner finalCu cateva zile inainte de vacanta de vara scolara, Fundatia Nadia Comaneci a organizat in iunie 2017 cea de-a treia editie a spectacolului „Feeria Dansului”.

140 de copii cu varste cuprinse intre 2 si 10 ani, participanti la cursurile de dans si balet din cadrul Centrului MiniMe, sub indrumarea coregrafului Viviana German-Potlog, au urcat pe scena Teatrului de pe Lipscani, pentru a crea „feeria florilor”, tema acestei editii.

Spectacolul a fost deschis de doua momente speciale, un dans in doi plin de emotie si caldura, ai caror protagonisti au fost Amalia Miclea si Cristian Tunea, vechi cursanti MiniMe, si un moment muzical oferit de un fost dansator MiniMe, Robert Roca, ce a cantat „Sa fim copii”, al Mihaelei Runceanu.

Rand pe rand, cele patru grupe de dans si cinci de balet, au urcat pe scena: orhidee, flori de nu-ma-uita, maci, panselute, ghiocei, lalele, trandafiri, garofite, bujori, toate au incantat in egala masura inimile celor aproape 500 de spectatori.

Sponsorii acestui eveniment au fost: Orange, Tymbark, Alka, Chipita, Sloop, Family Care, Boomerang, Aqua Carpatica, Fabrica de Sandwichuri, Jolly Kids, Atelierul oradean de sapunuri 100% naturale facute manual Skin Novels, iar partenerii media: Realitatea TV, Evenimentul Zilei, Smart & Happy Child, Careers Business, Fashion Premium Magazin, Star Junior si iulianaroca.ro.

***

La sfarsitul lunii iunie 2016, Fundatia Nadia Comaneci a organizat ce-a de-a doua editie a spectacolului „Feeria Dansului”, cu si pentru copiii de la Centrul MiniMe – cursurile de dans si balet, coordonate de Coregraf Viviana German.

DSCN0696

De aceasta data, pe scena Teatrului de pe Lipscani au urcat aproape 130 de copii cu varste cuprinse intre 2 si 7 ani, impartiti in 10 grupe de dans modern si balet clasic, pe grupe de varsta si niveluri de pregatire.

Fiecare grupa a prezentat in fata unei sali cu aproape 500 de copii, parinti si bunici, cate 5-6 coregrafii pe diferite ritmuri. Pentru prima data, a existat si un moment solo, al unei micute balerine de la o grupa de balet avansati, una dintre cele mai vechi cursante la MiniMe.

„In acest an, spectacolul a avut ca tema unica <fluturii>, astfel toate costumele grupelor de dans au avut fluturi, iar la balet – volane pe umeri, ca niste aripioare. Spectacolul a fost deschis in pasi de dans cu povestea emotionanta a unui fluture care isi iubeste parintii pana in ultima clipa si cu ultima suflare, o poveste pe care am creat-o in urma cu 11 ani”, a povestit coregraful spectacolului, Viviana German.

„Un astfel de eveniment implica o munca titanica, dar bucuria copiilor si emotiile pe care aproape ca le atingi cu mana in timpul spectacolului merita toate eforturile. Speram sa ne revedem si in iarna cu a doua editie a Feeriei Craciunului”, a declarat Iuliana Roca, managerul Centrului MiniMe.

Micutii protagonisti ai celei de-a doua editii a spectacolului „Feeria Dansului” au fost rasplatiti cu trofee, diplome si cadouri oferite cu sprijinul partenerilor RoStar, Tymbark, Alka, DeSilva, Haribo, Tedi, Ritter Sport, Chipita, Chipicao, 7Days, Boomerang. Evenimentul s-a bucurat si de sprijinul altor parteneri, precum Teatrul de pe Lipscani, Today Advertising, SportLife, Girls Fashion Boutique, Evenimentul Zilei, Smart and Happy Child si Realitatea TV.

***

Fundatia Nadia Comaneci a organizat in data de 2 iunie 2015 primul spectacol cu si pentru copiii de la Centrul MiniMe – cursurile de dans si balet, coordonate de Coregraf Viviana German.

Organizat cu ocazia Zilei Internationale a Copilului, evenimentul „Feeria Dansului” a avut loc la sala ArCub din Bucuresti si a reunit pe scena aproape 80 de copii cu varste cuprinse intre 2 si 6 ani, impartiti pe grupe de dans modern si  balet si pe niveluri de pregatire. Fiecare grupa a prezentat in fata unei sali arhipline cate 5 – 6 coregrafii pe diferite ritmuri – la dans modern, si 2 -3 coregrafii mai complexe, la balet, pe o paleta larga de melodii celebre, de la Ed Sheeran, Elena Gheorghe, Smiley sau muzica latino, pana la arii din opere faimoase, ba chiar si pe ritmuri arabe.

IMG_2224 (800x468)„Spectacolul „Feeria Dansului” a fost o dorinta comuna a coregrafului Viviana German si a echipei Fundatiei Nadia Comaneci, initiativa primita cu bucurie si mari emotii de catre parinti. A fost un pas firesc pe care am simtit ca trebuie sa il facem cu si pentru micutii dansatori si frumoasele balerine de la MiniMe. Cursurile noastre sunt structurate pe module lunare de 4 pana la 8 sedinte si la fiecare modul, in ultima sedinta, parintii sunt invitati in sala de curs pentru a asista la un mini-spectacol oferit de copii. Am considerat ca a venit momentul pentru un altfel de spectacol, care sa se ridice la nivelul daruirii si bucuriei cu care cei mici vin la cursurile MiniMe”, a declarat Iuliana Roca, Project Manager in cadrul Fundatiei Nadia Comaneci.

IMG_2324 (800x470)La randul sau, coregraful spectacolului, Viviana German, s-a declarat foarte multumita de micutii dansatori, in ciuda emotiilor foarte mari pe care acestia le-au avut. „80% dintre protagonistii spectacolului nu au mai fost vreodata pe o scena. Aveau emotii, dar nu s-a vazut. Si asta pentru ca i-am pregatit psihologic inainte. La repetitii, in ultimele trei saptamani, le-am vorbit la microfon, am pus muzica mai tare decat de obicei, le-am pus si aplauze, ca sa se invete cu ele si sa nu se sperie. Practic, le-am indoctrinat dorinta de a urca pe scena”, a dezvaluit Coregraf Viviana German.

„Aceasta a fost prima iesire in public a Fundatiei Nadia Comaneci cu si pentru copii MiniMe. Speram sa fie doar un inceput, sa nu ne oprim aici, sa organizam si alte spectacole in care sa includem poate si alte grupe, de la celelalte cursuri pe care le organizam – sport, arte martiale sau muzica. Si probabil ca anul acesta Mos Craciun va include pe lista de cadouri si un spectacol special MiniMe”, a mai spus reprezentantul Fundatiei Nadia Comaneci la finalul spectacolului.

IMG_2462 (800x461)Cei 77 de copii care au urcat pe scena la „Feeria Dansului” au fost rasplatiti cu trofee, diplome si cadouri oferite cu sprijinul partenerilor RoStar, Tymbark, Terra Park, Editura Diana, Trofeea, Sideria si Devin. Evenimentul s-a bucurat si de sprijinul altor parteneri, precum ArCub – care a gazduit evenimentul, Grupul si gradinita GSP, Fabrica de Sandwichuri, Smart & Happy Child.

Feeria Dansului in imagini

 

Parteneri

Fabrica de sandwichuri
Sideria
Devin
Trofeea
 
ArCub
Grupul si gradinita GSP
Editura Diana
Terra Park
 
RoStar
Tymbark
 
 
 
 

Parteneri

X