Prezentare

3672 vizualizari

Fundația Nadia Comăneci, în parteneriat cu Teatrul Dramaturgilor Români, derulează un program de susținere și promovare a valorilor naționale cu ocazia Centenarului Marii Uniri, care se adresează elevilor din București.

Proiectul ”Școala de talente! RO-mândria! Centenarul Marii Uniri. Unire prin educație și cultură” presupune selectarea unor elevi cu potențial și capacități artistice, din școlile din București, cu scopul de a dezvolta și întări sentimentul de apartenență și mândrie națională prin recuperarea valorilor instituite de Marea Unire din 1918.

Proiectul include organizarea de ateliere de teatru, dans și muzică, cu participare gratuită, în București.

Proiectul include trei etape:

Etapa I. Derularea unei campanii de comunicare

Campania de comunicare va urmări generarea unei baze de selecţie pentru organizarea grupelor ce urmează să participe în mod gratuit la atelierele de muzica, teatru și dans.

Etapa II. Selecţia şi constituirea grupelor pentru ateliere

Pe baza înscrierilor, instructorii vor selecta tinerii care vor participa, în mod gratuit, la atelierele de dans, teatru și muzică.

În urma constituirii grupelor de lucru se vor organiza atelierele având ca scop dezvoltarea aptitudinilor tinerilor și realizarea premiselor organizării unui eveniment final.   

Etapa III. Spectacolul „Şcoala de Talente! RO-mândria! Centenarul Marii Uniri. Unire şi Educaţie prin Cultură”

Organizarea spectacolului unde vor urca pe scenă toți participanții atelierelor. În sala de spectacol vor fi invitați să participe reprezentanți ai instituțiilor partenere și rude, colegi ai tinerilor artiști.

 

Despre partenerii proiectuluiȘcoala de talente! RO-mândria!

***Fundația ”Nadia Comăneci” este o organizație apolitică, nonguvernamentală și nonprofit, înființată în 2007, la ințiativa gimnastei simbol al sportului românesc.

Fundația ”Nadia Comăneci” are ca principal obiectiv încurajarea, susținerea și promovarea performanței în orice domeniu, pornind de la rezultatele sportive, la dezvoltarea educațională și profesională, până la calitatea vieții și a familiei, militând „Pentru o viață de nota 10”.

Organizația este coordonată de gimnasta Nadia Comăneci, în calitate de membru fondator și Președinte, și de domnul Virgil Munteanu, în calitate de Vicepreședinte.

Proiecte derulate: ”10 pentru gimnastică”, ”Cupa Nadia Comăneci la gimnastică artistică”, Programul ”MiniMe”, Gândește Drept. Informează-te!, “Clinica Nadia Comăneci”, ”Sunt mic si voinic”, ”Păpușa Nadia Comăneci”, editarea cărții ”Scrisori către o tână gimnastă”, editarea cărții „Călătorie în lumea gimnasticii”, ”Colorează frumos lumea din jur”, “Copilăria în siguranță”, “e-aptitudini”

***Teatrul Dramaturgilor Români promovează dramaturgia originală contemporană, aducând pe scenă texte ale autorilor reprezentativi de azi, dar și din a doua parte a secolului XX.

Apariția TDR în peisajul cultural bucureștean reprezintă un bun prilej pentru publicul larg de a (re)descoperi o dramaturgie bogată și diversă, conectată la realitatea de azi.

Spectacolele TDR sunt supratitrate în limba engleză, oferindu-se astfel şi străinilor aflați în București ocazia de a descoperi dramaturgia românească.

Teatrul Dramaturgilor Români este o instituție publică de cultură subvenționată de Consiliul General al Municipiului București.

 
 
 
 

Parteneri

X