Scrisori catre o tanara gimnasta

7083 vizualizari

In 2012, Fundatia Nadia Comaneci a lansat editia a II-a a cartii autobiografice „Scrisori catre o tanara gimnasta”, scrisa de Nadia Comaneci.

carte-Nadia
Cartea, tiparita la editura Humanitas, a fost distribuita la toate chioscurile de ziare impreuna cu Evenimentul Zilei la pretul de 10 lei.
In prezent, cartea mai poate fi procurata din anumite librarii Humanitas, dar si direct de la Fundatia Nadia Comaneci.

Concept

Cartea cuprinde o serie de minieseuri care surprind momente-cheie din cariera celei care a devenit prima gimnasta din lume notata cu 10 absolut dupa prestatia de la paralele inegale din cadrul Olimpiadei din 1976 de la Montreal. Prin stilul direct si sincer, cartea isi cucereste cititorii inca de la primele pagini, lasandu-i sa intre intr-o lume a emotiilor, a ambitiilor, a viselor si, mai ales, a sperantei.

Actiuni

Fondurile stranse in urma comercializarii cartii vor fi directionate spre dezvoltarea activitatii Centrului MiniMe al Fundatiei Nadia Comaneci, in cadrul caruia se desfasoara cursuri si ateliere de dezvoltare personala si sportiva pentru copii cu varste cuprinse intre 1-12 ani.
“Sper ca prin aceasta carte sa ajung la inima romanilor si a viitoarelor gimnaste care viseaza sa atinga performanta in acest domeniu. “Scrisori catre o tanara gimnasta” este modul meu de a impartasi din experienta si farmecul unor ani care mi-au conturat personalitatea si existenta. Apreciez implicarea partenerilor Evenimentul Zilei, Romtelecom – Dolce Sport si Gatorade in sustinerea financiara oferita acestui proiect, prin care incercam sa oferim copiilor din Romania alternative sanatoase de petrecere a timpului liber, in cadrul Centrului MiniMe al Fundatiei Nadia Comaneci”, a declarat Nadia Comaneci.
„Cartea Nadiei Comaneci, Scrisori catre o tanara gimnasta, nu este reeditata intamplator intr-un an olimpic. Cu treizeci si sase de ani in urma, Nadia punea fata in fata perfectiunea unor exercitii cu imperfectiunea dispozitivelor de afisaj, care nu aveau prevazuta nota zece. Astazi, ea se numara printre brandurile olimpismului si le spune celor care si-au luat-o ca model ca ratarea unei aterizari nu inseamna ratarea unei cariere si ca in spatele zambetului de pe podium stau lacrimi, dureri, abtineri, dar si o imensa dorinta de a fi cel mai bun.” – Radu Paraschivescu, senior editor Editura Humanitas.
Cartea a putut fi reeditata cu sprijinul financiar al Romtelecom – Dolce Sport, Gatorade, Fundatia Nadia Comaneci, precum si al Evenimentului Zilei, care suporta toate cheltuielile legate de promovarea si distribuirea cartii.

 

Parteneri

 
 
 

Parteneri

X