Programul „Euro 200”: peste 17.000 elevi si studenti primesc bani pentru cumpararea unui calculator

1681 vizualizari
Ajutor financiar pentru elevi si studenti

Ajutor financiar pentru elevi si studenti

Ministerul Educatiei a publicat lista celor 17.129 de elevi si studenti care vor beneficia in 2015 de ajutorul financiar in valoare de 200 de euro pentru achizitionarea unui calculator nou, anunta AGERPRES.

Distribuirea bonurilor valorice s-a facut in perioada 24 iunie — 30 iulie, iar achizitionarea propriu-zisa se va face pana la 31 august.

Ordinul de ministru si anexa cu beneficiari au fost publicate marti in Monitorul Oficial.

In luna mai, Guvernul a aprobat modelul bonului valoric de care vor beneficia elevii si studentii din invatamantul de stat sau particular acreditat, in varsta de pana la 26 de ani, care provin din familii cu un venit brut lunar de maximum 150 lei pe membru de familie.

Cuantumul bonului valoric reprezinta echivalentul in lei al sumei de 200 euro, calculat la cursul de schimb valutar comunicat de Banca Nationala a Romaniei pentru ultima zi a lunii precedente achizitiei.

Culoarea bonului valoric din acest an va fi albastru deschis. Din motive de securitate, in fiecare an, culoarea si seria bonului valoric se schimba prin hotarare de guvern.

Configuratia minima recomandata a calculatoarelor pentru achizitionarea carora se acorda sprijinul financiar este urmatoarea: procesor 2 Ghz, 1 GB RAM si 250 GB hard-disk si software de baza licentiat, incluzand un sistem de operare si un program antivirus.

„Bugetul alocat de Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice pentru derularea ‘Euro 200’ in anul 2015 este de 16 milioane de lei, estimandu-se ca vor beneficia de acest sprijin 17.779 de elevi si studenti”, anunta la acea data Guvernul.

Programul ‘Euro 200’ se deruleaza incepand cu anul 2004, iar obiectivele sale sunt stimularea achizitionarii de computere prin acordarea unor ajutoare financiare stabilite pe criterii sociale, respectiv crearea de competente in utilizarea mijloacelor IT& C.

Potrivit Guvernului, in cei zece ani de aplicare a „Euro 200” au beneficiat de acest program 281.349 de elevi si studenti.

Alte stiri

 
 
 
 
 
 

Parteneri

X