Repere valorice în rândul colegilor de clasă

1431 vizualizari
Repere valorice în rândul colegilor de clasă

Aproape 100 de elevi din Liceul Teoretic Dante Alighieri au participat joi, 31 mai, la întâlnirea organizată în cadrul proiectului ”Scrie istorie! RO-mândria!”.

Virgil Munteanu, coordonator al proiectului, alături de Dan Gheorghe, jurnalist la Evenimentul Zilei, au detaliat scopul proiectului și i-au încurajat pe liceeni să accepte provocarea de a încerca abordarea unor teme de mândrie națională, valori și repere istorice, în texte tip jurnalistic.

Pentru că, la prima vedere, o astfel de provocare pare inaccesibilă, reprezentanții proiectului le-au explicat elevilor că și jurnaliștii cu experiență au uneori nevoie de editarea și corectură a textelor și că, în realitate, orice articol de presă trece prin câteva mâini înainte de a ajunge în forma finală, de publicare.

În contextul reperelor valorice la care ne putem raporta de-a lungul istoriei, s-a vorbit despre diferite personalități care pot reprezenta cu succes România oriunde în lume, pornind de la Nadia Comăneci, Emil Cioran și Constantin Brâncuși, până la oamenii apreciați de azi, Simona Halep sau Alexandru Tomescu.

Dar reperele valorice sunt mult mai aproape. Elevii prezenți la întâlnire au recunoscut că au colegi de clasă cu care se pot mândri cu adevărat. Printre participanți erau și două eleve care practică sport de performanță și sunt calificate la competiții internaționale. Una dintre ele face parte din lotul național de volei și va participa la Campionatul European. Iar cealaltă, va reprezenta România la un Campionat Mondial de arte marțiale.

Liceeni au fost astfel îndemnați să scrie exact despre astfel de experiențe personale. Despre mândria de a-ți reprezenta țara la o competiție mondială sau mândria de a fi coleg de clasă cu un campion.

Articolele elevilor sunt așteptate la adresa de email scrieistorie@nadiacomaneci.eu. Pe pagina proiectului au fost deja publicate câteva articole trimise de liceeni bucureșteni.

 
 

Comments are closed.

 
 
 
 

Parteneri

X