„Ro-mândria” Școală pentru descoperirea talentelor și emoțiilor

839 vizualizari
„Ro-mândria” Școală pentru descoperirea talentelor și emoțiilor

In luna octombrie am contiunuat atelierele de teatru, dans și muzică din cadrul programului ”Școala de talente! Ro-mândria!”. Tinerii dansatori de la atelierul coordonat de instructor – scenograf Viviana-German Potlog, încep să fie din ce în ce mai buni, ritmurile muzicii populare îi fac autentici românași. Totodată, pentru spectacolul ”Școala de talente! Ro-mândria!”, am inițiat discuțiile pentru realizarea unor ținute speciale. Viviana ne-a declarat: „Se spune că dansul este limbajul ascuns al sufletului. Prin dans ne exprimăm uneori mai deschis sentimentele, durerile și bucuriile. Pentru copii, dansul înseamnă armonie, eleganță, visare. Dar înseamnă și autocunoaștere și colaborare cu partenerii de dans.”

Am intrat la grupa de teatru coordonată de Ramona Iacov, artiștii deja repetau. Am rămas captivat de zecile de motive pentru care iubim România. Da, ei ne vor povesti despre cele 100 de motive pentru care iubim România, o scenetă unică creată special în an centenar.

 

Un cântec istoric ne-aduce aminte

Că frații în veci vor fi frați

Un cântec de luptă, bătrân ca Unirea

Voi compatrioți ascultați.

 

Treceți batalioane române Carpații

La arme cu frunze și flori

V-așteaptă izbânda, v-așteaptă și frații

Cu inima la trecători

 

Ardealul, Ardealul, Ardealul ne cheamă

Nadejdea e numai la noi

Sărută-ți copile părinții și frații

Si-apoi să mergem la război

 

Emoția nu are cum să nu apară când auzi acest imn cântat de corul coordonat de instructorul de muzică Teodora Smărăndoiu. Îmi amintesc de zilele de armată când cântam alături de colegii din batalion acest imn, mă regăsesc în motivația, forța tinerilor muzicieni. Da, este adevărat ce a scris o elevă de liceu: ”Părinții și țara, niciodată nu-i vorbești de rău!”

 
 

Comments are closed.

 
 
 
 

Parteneri

X