Robert Stanescu va reprezenta Canada

1445 vizualizari
Robert Stanescu va reprezenta Canada

Robert Stanescu, fost component al lotului masculin de gimnastica artistica al Romaniei, va reprezenta Canada, a anuntat Federatia Internaționala de Gimnastica (FIG), in urma deciziei Comitetului Executiv al forului mondial, reunit in perioada 12-14 mai la Melbourne.

Stanescu (30 ani), care a castigat medalia de bronz cu echipa Romaniei la Europenele din 2008, de la Lausanne, a emigrat in Canada unde a deschis o academie de gimnastica, iar din vara trecuta este cetatean canadian.

Robert Stanescu a participat la JO de la Beijing din 2008, unde a fost finalist la inele, ocupand locul 4 la aparatul sau favorit la Mondialele din 2009.

Federatia internationala a acceptat si alte schimbari de nationalitate: britanicii Anthony Duchards si Tara Donelly (gimnastica artistica) vor reprezenta Irlanda, spaniola Paula Talarn Baldellou (ritmica) va reprezenta Andorra, argentinianca Marcela Soledad Torres (artistica) va concura pentru Suedia, americanul Fabian De Luna (artistica) va evolua sub drapelul Mexicului, uzbeka Daria Elizarova (artistica) va reprezenta Rusia, iar Farah Boufadene (artistica) a schimbat Franta cu Algeria.

Sursa: Agerpres

Sursa photo: ziare.com

Alte stiri:

Duel romanesc Simona Halep – Alexandra Dulgheru se disputa astazi de la ora 13.00

 
 
 
 
 
 

Parteneri

X