Romania, in trei finale la Cupa Mondiala de gimnastica artistica de la Doha

3324 vizualizari
Catalina Ponor, Diana Bulimar si Dora Vulcan, in trei finale la Cupa Mondiala de gimnastica artistica de la Doha. Sursa foto: Facebook Lotul Feminin de Gimnastica al Romaniei

Catalina Ponor, Diana Bulimar si Dora Vulcan, in trei finale la Cupa Mondiala de gimnastica artistica de la Doha. Sursa foto: Facebook Lotul Feminin de Gimnastica al Romaniei

Gimnastele romane Catalina Ponor, Diana Bulimar si Dora Vulcan au reusit sa se califice, joi, in trei finale la Cupa Mondiala de gimnastica artistica de la Doha (Qatar), anunta AGERPRES.

Ponor (28 ani) a obtinut cea mai mare nota din calificarile la barna, 14,650, a doua fiind elvetianca Giulia Steingruber, 14,250 puncte, potrivit site-ului Federatiei Romane de Gimnastica. Tanara Dora Vulcan s-a clasat doar pe locul 14 la acest aparat, cu 13,000.

La paralele, Diana Bulimar si Dora Vulcan au avut o evolutie buna si au reusit calificarea in finala. Bulimar a obtinut a patra nota in calificari, 13,700, iar Vulcan a fost a opta, cu 13,450. Giulia Steingruber a avut cea mai mare nota, 14,700.

Bulimar si Vulcan s-au calificat si in finala de la sol, Didi Bulimar obtinand a cincea nota in calificari (13,650), iar Vulcan a opta (13,400). Suedeza Jonna Adlerteg a primit cea mai mare nota din calificari la acest aparat, 15,000.

Potrivit Federatiei Romane de Gimnastica, vineri, 25 martie, de la ora 17.00 (ora locala) finalele feminine (sarituri, paralele) si masculine (sol, cal, inele). Fetele noastre, in finala de la paralele,  vor intra in concurs pe pozitiile: 5 – Diana Bulimar, 9 – Dora Vulcan.

Sambata, 26 martie, de ora 16.30 (ora locala), sunt programate ultimele finale feminine (barna, sol) si masculine (sarituri, paralele, bara). Gimnastele noastre, prezente in ambele finale, intra in ordinea: barna – 1. Catalina Ponor; sol – 3. Diana Bulimar, 7. Dora Vulcan.

La startul calificarilor concursului de la Doha, din cadrul FIG Challenge Cup Series, s-au aliniat 111 gimnasti si gimnaste din 33 de tari.

Alte stiri

 
 
 
 
 
 

Parteneri

X