Romania, la Campionatele Mondiale de gimnastica de la Glasgow

1760 vizualizari
Romania, la Campionatele Mondiale de gimnastica de la Glasgow

Peste 600 de sportivi din 91 de tari, inclusiv din Romania, vor participa la Campionatele Mondiale de gimnastica de la Glasgow, din luna octombrie, in urma carora se vor stabili echipele si sportivii calificati la JO din 2016, potrivit anuntului de miercuri al forului international de profil (FIG), preluat de MEDIAFAX.

Potrivit anuntului FIG, miercuri a avut loc tragerea la sorti a ordinii de intrare in concursurile de calificare la Campionatele Mondiale de la Glasgow, programate in luna octombrie.

S-au inscris 615 de gimnasti din 91 de tari, reprezentand un nou record, conform FIG, cel anterior fiind de 593 de sportivi inscrisi la CM din 2014 (Nanning), in timp ce la natiuni, in 2007 (Stuttgart) au fost 84.

Conform tragerii la sorti de miercuri, concursurile de calificari pe echipe, intre care si cele ale Romaniei, vor include 12 subdiviziuni la feminin si se vor desfasura in 23-24 octombrie, respectiv opt subdiviziuni la masculin, in 25-26 octombrie.

Primele opt clasate in calificarile pe echipe, la feminin si masculin, vor obtine calificarea directa la JO de la Rio, din 2016, in timp ce echipele clasate pe locurile 9-16 vor concura pentru ultimele patru locuri disponibile la JO, in aprilie 2016.

De asemenea, medaliatii la individual-compus vor obtine calificarea directa la JO, daca echipele tarilor lor nu s-au calificat deja.

Termenul limita pentru inscrierile nominale este 23 septembrie.

Titlul mondial in 2014 a fost cucerit de SUA la feminin, respectiv China la masculin.

Echipa feminina a Romaniei s-a clasat la editia din 2014 pe locul 4, iar cea masculina s-a clasat pe locul 12, ratand calificarea in finala.

Campionatele Mondial de gimnastica din 2015 sunt gazduite, in premiera, de Glasgow, intre 23 octombrie si 1 noiembrie, si vor include concursurile de calificari, finale pe echipe, la individual-compus, precum si pe aparate.

Alte stiri

 
 
 
 
 
 

Parteneri

X