Romania, pe primul loc in clasamentul pe medalii la CM de Qwan Ki Do

2207 vizualizari
Romania, pe primul loc in clasamentul pe medalii la CM de Qwan Ki Do

Delegatia Romaniei a ocupat primul loc in clasamentul pe medalii la Campionatele Mondiale de Qwan Ki Do de la Bruxelles, cu trei medalii de aur, zece de argint si noua de bronz, a anuntat, luni, vicepresedintele Federatiei Romane de Arte Martiale, Ovidiu Covaci, intr-o conferinta de presa.

„Avem aici de fata doar cei trei sportivi care au obtinut titlul de campioni mondiali. Lotul a fost mai numeros, am obtinut in afara de cele trei medalii de aur, zece de argint si noua de bronz. Per total, Romania a obtinut locul doi la puncte, dar la numarul de medalii am fost pe primul loc, cu 22 de medalii’, a declarat Covaci.

La evenimentul organizat la sediul Ministerului Tineretului si Sportului a participat si presedintele Federatiei Internationale de Qwan Ki Do si fondatorul acestui stil de arte martiale, Pham Xuan Tong, care s-a aratat incantat de performantele sportivilor romani. „Qwan Ki Do poate exista doar prin practicanti si prin sportivi de nivel inalt. Sportivii romani s-au facut remarcati pe plan mondial la multe competitii. Salut efortul si munca antrenorilor, care au facut acest lucru benevol. Am venit pentru prima data in Romania in 1989 şi aveam cateva sute de practicanti. Astazi, avem mai mult de 2.000 de sportivi practicanti. Sunt impresionat sa vad dezvoltarea acestei scoli”, a declarat Tong.

Ministrul Tineretului si Sportului, Gabriela Szabo, a declarat ca incurajeaza federatiile sa organizeze cat mai multe competitii internationale in Romania, pentru a contribui astfel la dezvoltarea sportului: „Ma bucura faptul ca personalitătile sportive care conduc destinele unui sport vin in Romania sa ne cunoasca. Sper ca si noi sa ne ridicam la cerintele federatiilor internationale. Incurajez federatiile din Romania sa aduca cst mai multe evenimente internationale tocmai pentru a ne dezvolta ca sport. Si anul trecut am am organizat cateva competitii de arte martiale”.

 La conferinta de presa au participat si presedintele Federatiei Romane de Arte Martiale, Florentin Marinescu, secretarul general al FRAM, Petru Grindeanu, sportivi medaliati si antrenori.

Qwan Ki Do este o arta martiala creata in 1981 on orasul francez Toulon de catre maestrul vietnamez Pham Xuan Tong. Qwan Ki Do isi trage originile din punct de vedere tehnic din artele martiale chineze si din artele martiale vietnameze.

Sursa: Mediafax

Alte stiri:

 
 
 
 
 
 

Parteneri

X