Romania, pe primul loc in clasamentul pe medalii la Mondialele de karate

1107 vizualizari
Sursa foto: www.wukf.ro

Sursa foto: www.wukf.ro

Romania a ocupat primul loc in clasamentul pe medalii la Campionatele Mondiale de karate WUKF pentru pentru cadeti, juniori si seniori, prima editie a Campionatelor Mondiale Unificate United World Karate (UWK), de la Koper (Slovenia), in perioada 12-18 octombrie, informeaza AGERPRES.

Delegatia Romaniei a incheiat cu un bilant de 28 de medalii de aur, 28 de argint si 22 de bronz, potrivit unui comunicat remis AGERPRES, devansand in ierarhia finala Italia, 27-26-24, Brazilia, 9-15-10, SUA, 9-5-10, Slovenia, 8-8-4, etc.

Competitia, la care au participat 43 de tari de pe cinci continente, cu 1.358 de sportivi, este prima incercare de unire a celor mai importante federatii de karate din lume.

Conducerea FRK WKC multumeste tuturor antrenorilor, sportivilor si nu in ultimul rand parintilor, suporterilor si sponsorilor care au contribuit ca tara noastra sa ocupe locul intai la primul Campionat Mondial Unificat UWK, in confruntarea celor trei discipline — Karate General, Karate Traditional si Karate Contact.

”Speram ca aceasta competitie mondiala, la care s-au aliniat federatii mondiale ca WUKF, WFF, ITKF, WUKO, IKOK, va duce acest sport in atentia forurilor olimpice si va face ca si sportul karate — unificat sub umbrela UWK — sa poata accede la Jocurile Olimpice”, a declarat purtatorul de cuvant al FRK WKC, Constantin Andrei.

Alte stiri

 
 
 
 
 
 

Parteneri

X