”Romania va avea cel putin doi reprezentanti in doua finale la US Open”

1498 vizualizari
George Cosac, presedintele Federatiei Romane de Tenis, crede ca tara noastra va avea cel putin doi reprezentanti in finalele turneului US Open

George Cosac, presedintele Federatiei Romane de Tenis, crede ca tara noastra va avea cel putin doi reprezentanti in finalele turneului US Open

George Cosac, presedintele Federatiei Romane de Tenis, a declarat vineri, la Centrul National de Tenis, in exclusivitate pentru AGERPRES, ca tara noastra va avea cel putin doi reprezentanti in finalele turneului US Open, ultimul de Mare Slem al anului.

”Romania va avea cel putin doi reprezentanti in doua finale la US Open. Va rog sa nu ma intrebati cine, cu siguranta, tara noastra va avea un reprezentant la simplu si unul la dublu in turneul american”, a spus George Cosac pentru AGERPRES.

In continuare, presedintele FRT a declarat: ”In primul rand vreau sa o felicit pe Irina Begu pentru cei 25 de ani impliniti chiar miercuri. Este o varsta superba, ii doresc sa isi indeplineasca toate visurile. In continuare, sunt sigur ca o sa isi puna in valoare potentialul, pentru ca are un potential deosebit. A avut un an de exceptie, a intrat in primele 30 de jucatoare ale lumii. Sunt convins ca este intr-o continua ascensiune. Mai sunt sigur ca va face parte din echipe Romaniei la Cupa Federatiei, care in luna februarie, 2016, va juca impotriva echipei Cehiei. Sa nu uitam ca Cehia este castigatoarea ultimelor doua editii in aceasta competitie, si mai este si finalista din acest an, cu sanse bune de a castiga din nou. Deci, numai lucruri de bine”.

Intrebat cum comenteaza in general evolutia fetelor din tara noastra, la marile competitii ale lumii, in comparatie cu baietii, George Cosac a spus: ”Sunt generatii si generatii. Daca am avut o generatie in care Andrei Pavel era capitanul jucator, care era cel care aducea Romaniei performantele deosebite, iar fetele erau la varsta junioratului, in acea perioada, iata acum, a venit randul fetelor sa obtina performante deosebite. Este bine ca avem performante in tenis, este bine ca aceste performante se raporteaza la intreg sportul romanesc. Dupa cum observam, tenisul este un sport foarte mediatizat, cred ca saptamanal, daca deschidem televizorul, este imposibil sa nu avem o competitie, este imposibil sa nu auzim de un sportiv roman ca participa la o competitie. Avem sportivi de valoare deosebita, avem pe Simona Halep, Irina Begu, Monica Niculescu, Alexandra Dulgheru, Andreea Mitu. Nu trebuie sa uitam baietii, care prin Florin Megea si Horia Tecau, iata ca sunt in primii 10 din lume, la dublu, unul castigator la Wimbledon, altul semifinalist. Sunt sigur ca unul dintre ei va face o finala la US Open”.

Alte stiri

 
 
 
 
 
 

Parteneri

X