Saptamana Europeana a Sportului

1438 vizualizari
Saptamana Europeana a Sportului

Prima editie a Saptamanii Europene a Sportului va avea loc in perioada 7-13 septembrie simultan in toate cele 28 de tari ale Uniunii Europene, potrivit unui comunicat remis AGERPRES de Federatia Romana Sportul pentru Toti.

Actiunea a fost anuntata inca de acum un an, pe 11 iunie 2014, de comisarul pentru sport al UE, Androulla Vassiliou, iar printre ambasadorii pentru Romania se afla ministrul Tineretului si Sportului, Gabriela Szabo, si presedintele CSA Steaua Bucuresti, George Boroi.

Plecand de la constatarea (Eurobarometru) ingrijoratoare potrivit careia in comunitatea europeana 60% dintre cei 500 milioane de cetateni nu au facut sport niciodata in viata si fixandu-si ca obiectiv cooptarea in activitati sportive regulate pana in 2020 a 100 milioane de cetateni europeni, Saptamana Europeana a Sportului (EWoS, acronimul denumirii in engleza) are drept obiectiv sa creeze atat o emulatie in practicarea exercitiului fizic si sportului, cat si sa constituie un model in ce priveste tipul de activitati atractive care sa cheme europenii catre sport, mentioneaza sursa amintita.

Pana in 2020, pentru astfel de actiuni au fost alocate fonduri de 265 milioane de euro la nivelul intregii Uniuni, prin Erasmus+, noul program pentru educatie, formare, tineret si sport, Comisia specializata a UE coordonand evenimente si activitati in timpul saptamanii. De asemenea, comisia isi propune sa incurajeze activitatile nationale de sensibilizare si a indemnat statele membre sa implice pe deplin actorii regionali si locali in organizarea evenimentelor.

Alte stiri

 
 
 
 
 
 

Parteneri

X