Sapte elevi de la Colegiul Saguna au fost premiati la NASA

1838 vizualizari
Sapte elevi de la Colegiul "Saguna" din Bravos au fost premiati de NASA

Sapte elevi de la Colegiul "Saguna" din Bravos au fost premiati de NASA

Elevi de clasa a VII-a de la Colegiul ”Andrei Saguna“ au participat in 2015 pentru a doua oara la Concursului international organizat de NASA cu noua proiecte unde au fost si premiati.

Sapte din cele noua proiecte au luat premiul.

Profesorul coordonator al elevilor a fost Carmen Tanasescu, iar copiii s-au intrecut cu alte 2.722 de echipe din intreaga lume. Elevii au avut ca tema sa proiecteze mici planete artificiale unde pot locui oameni, cu solutii veritabile pentru sustenabilitatea vietii, de la cele tehnice pana la cele de convietuire si organizare sociala.

”Dintre cele noua proiecte realizate de elevi din clasa a VII-a, doua au obtinut premiul al II-lea, unul a obtinut premiul al III-lea, iar patru au obtinut mentiuni”, a spus Carmen Tanasescu, citata de Agerpres.

Cele mai apreciate proiecte ale elevilor brasoveni au fost instalatia spatiala ”Spes-Elpida“ – care a fost gandita de elevi ca avand o conducere bicefala, cu un conducator militar si unul civil, insa ambii aflati sub tutela ONU.

Un alt proiect este staaia ”CeLex AndRoSar“, care propune selectarea locuitorilor din toate categoriile sociale si un stat centralizat, dar si proiectul ”Coloumbus“, care a avut ca model Coloana Infinitului.

Sursa: Evz

Alte stiri:

 
 

Comments are closed.

 
 
 
 

Parteneri

X