”Scrie istorie! RO-mândria!” în Liceul Jean Monnet

822 vizualizari
”Scrie istorie! RO-mândria!” în Liceul Jean Monnet

Proiectul ”Scrie istorie! RO-mândria!” a ajuns și în Liceul Jean Monnet din Capitală. Miercuri, 30 mai, peste 30 de elevi din clasele IX-XI, pasionați de literatură și istorie, au descoperit proiectul desfășurat de Fundația Nadia Comăneci de la Monica Andronic, coordonator în cadrul proiectului, și Cora Muntean, jurnalist la Evenimentul Zilei.

Timp de mai bine de doua ore, Cora Muntean le-a vorbit elevilor despre importanța meseriei de jurnalist, despre rolul jucat de acesta în arhitectura istoriei, despre provocările acestei meserii, dar și depre satisfacțiile ei, raspunzând totodată la întrebările liceenilor, vădit interesați de tainele acestei meserii.

Cora Muntean a prezentat și stilurile jurnalistice, modalitățile de obținere și valorificare a unei informații, modurile de redactare,  îndemnându-i pe elevi să redacteze materiale originale, pornind de la experiențe personale, povești din familie, persoane pe care le admiră, etc.

Discuțiile s-au îndreptat și spre valorile și însemnătatea Unirii de la 1918, despre cum aceste valori sunt înțelese în societatea contemporană, de ce patriotismul este un pilon principal al dezvoltării și apartenenței naționale românești.

La întâlnire au participat și dna director adjunct a liceului, Diana Răducanu, precum și dna profesoară de limba română Jolan Vasiliu și dl profesor de istorie Alin Mircea.

Elevii au fost îndrumați să trimită încercările lor jurnalistice, dar și să adreseze întrebări sau să solicite sprijin în redactare, la adresa de e-mail a proiectului scrieistorie@nadiacomaneci.eu, precum și să consulte site-ul www.nadiacomaneci.ro, la secțiunea dedicată acestuia, pentru mai multe informații si exemple de texte trimise deja de alți elevi de liceu din București.

 
 

Comments are closed.

 
 
 
 

Parteneri

X