“Scrisori către o tânără gimnastă” – o carte de nota 10

5157 vizualizari
“Scrisori către o tânără gimnastă” – o carte de nota 10

Marți, 31 iulie 2012, Fundația Nadia Comăneci împreună cu Evenimentul Zilei lansează ediția a II-a a cărții autobiografice „Scrisori către o tânără gimnastă, scrisă de Nadia Comăneci.

Cartea, tipărită la editura Humanitas, este un proiect al Fundației Nadia Comăneci derulat cu sprijinul  RomtelecomDolce Sport și Gatorade.

“Scrisori către o tânără gimnastă“ va fi distribuită la toate chioșcurile de ziare împreună cu Evenimentul Zilei la prețul de 10 lei.

Cartea cuprinde o serie de minieseuri care surprind momente-cheie din cariera celei care a devenit prima gimnastă din lume notată cu 10 absolut după prestaţia de la paralele inegale din cadrul Olimpiadei din 1976 de la Montreal. Prin stilul direct și sincer, cartea își cucerește cititorii încă de la primele pagini, lăsându-i să intre într-o lume a emoțiilor, a ambițiilor, a viselor și, mai ales, a speranței.

Fondurile strânse în urma comercializării cărții vor fi direcționate spre dezvoltarea activității Centrului MiniMe al Fundației Nadia Comăneci, în cadrul căruia se desfășoară cursuri și ateliere de dezvoltare personală și sportivă pentru copii cu vârste cuprinse între 1-12 ani.

“Sper ca prin această carte să ajung la inima românilor și a viitoarelor gimnaste care visează să atingă performanța în acest domeniu. Scrisori către o tânără gimnastă” este modul meu de a împărtăși din experiența și  farmecul unor ani care mi-au conturat personalitatea și existența. Apreciez implicarea partenerilor Evenimentul Zilei, Romtelecom – Dolce Sport și Gatorade în susținerea financiară oferită acestui proiect, prin care încercăm să oferim copiilor din România alternative sănătoase de petrecere a timpului liber, în cadrul Centrului MiniMe al Fundației Nadia Comăneci, a declarat Nadia Comăneci.

„Cartea Nadiei Comăneci, Scrisori către o tânără gimnastă, nu este reeditată întâmplător într-un an olimpic. Cu treizeci și șase de ani în urmă, Nadia punea față în față perfecțiunea unor exerciții cu imperfecțiunea dispozitivelor de afișaj, care nu aveau prevăzută nota zece. Astăzi, ea se numără printre brandurile olimpismului și le spune celor care și-au luat-o ca model că ratarea unei aterizări nu înseamnă ratarea unei cariere și că în spatele zâmbetului de pe podium stau lacrimi, dureri, abțineri, dar și o imensă dorință de a fi cel mai bun.” –  Radu Paraschivescu, senior editor Editura Humanitas.

Nadia Comăneci este o poveste a tuturor românilor, lăsată moștenire de la o generație la alta, putem spune chiar că e parte din identitatea noastră națională. Suntem onorați să fim alături de cei care duc această poveste pest timp și considerăm că este obligatoriu ca exemplul Nadiei Comăneci să fie cunoscut de către copiii care, poate inspirați de această poveste, ne vor da mâine prilej de mândrie, așa cum o face încă Nadia Comăneci. Susținem, așadar, atât componenta emoțională, cât și cea educativa, socială a acestui proiect.” – Cristina Popescu, director comunicare Romtelecom.

Cartea a putut fi reeditată cu sprijinul financiar al Romtelecom – Dolce Sport, Gatorade, Fundația Nadia Comăneci, precum și al Evenimentului Zilei, care suportă toate cheltuielile legate de promovarea și distribuirea cărții.

 
 

Comments are closed.

 
 
 
 

Parteneri

X