Simona Halep ramane pe locul al doilea in clasamentul WTA

1213 vizualizari
Halep, Niculescu, Begu si Dulgheru, in echipa Romaniei contra Germaniei in Fed Cup

Halep, Niculescu, Begu si Dulgheru, in echipa Romaniei contra Germaniei in Fed Cup

Simona Halep si-a consolidat locul al doilea in clasamentul mondial al jucatoarelor profesioniste de tenis (WTA), dat publicitatii luni, dupa ce a atins faza semifinalelor la US Open, ultimul turneu de Mare Slem al anului.

Pe primul loc se mentine americanca Serena Williams, si ea semifinalista la Flushing Meadows, cu 11.501 puncte, urmata de Halep, cu 6.780, in timp ce pe locul al treilea se afla, la 985 de puncte, rusoaica Maria Sarapova, absenta de la turneul newyorkez.

Italianca Flavia Pennetta, surprinzatoarea castigatoare a turneului US Open, a reusit un salt de 18 locuri si se afla acum pe 8 in ierarhia mondiala, in timp ce compatrioata sa Roberta Vinci (finalista) a urcat 24 de locuri si este pe 19.

Irina Begu a coborat doua pozitii si se afla pe 30, Monica Niculescu a urcat doua trepte, fiind pe 39, Alexandra Dulgheru a coborat un loc, fiind pe 52, iar Andreea Mitu a coborat patru pozitii, fiind pe 79.

Simona Halep se mentine a doua si in clasamentul Road to Singapore, pentru Turneul Campioanelor, cu un avans de peste 1.300 de puncte fata de Maria Sarapova. Serena este lider detasat, insa toate cele trei si-au asigurat calificarea pentru turneul de la Singapore.

In clasamentul incasarilor din circuitul WTA pe anul 2015, Serena Williams este prima, cu 10,5 milioane dolari, iar Pennetta a urcat pe locul al doilea, cu peste 4 milioane de dolari, in timp ce Simona Halep ramane pe trei, cu 3,5 milioane.

Sursa: Agepres

Alte stiri:

 
 
 
 
 
 

Parteneri

X