Simona Halep si Horia Tecau, cei mai buni jucatori romani de tenis din 2015

1413 vizualizari
Halep si Tecau, jucatorii de tenis ai anului 2015

Halep si Tecau, jucatorii de tenis ai anului 2015

Simona Halep si Horia Tecau au fost desemnati cea mai buna jucatoare, respectiv cel mai bun jucator roman de tenis pe anul 2015, joi seara, la clubul Fratelli din Bucuresti, in cadrul unei gale organizate de Federatia Romana de Tenis, informeaza AGERPRES.

”Ne bucuram ca suntem in prezenta unor mari campioni, a sponsorilor care au sustinut aceasta disciplina. A fost un an deosebit, in care tenisul si-a tras partea leului. Am suferit si ne-am bucurat, am varsat o lacrima la succese de exceptie obtinute de Simona (Halep), Horia (Tecau), Florin (Mergea), de jucatoarele noastre in general”, a declarat, cu acest prilej, presedintele Federatiei Romane de Tenis, George Cosac.

La randul sau, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, Alin Petrache, a spus: ”Avem fete si baieti foarte buni la tenis, dar cele mai mari sperante ale mele sunt pentru participarea lor la Jocurile Olimpice de la Rio. Eu sunt legat de tenis foarte mult. Bunicul meu a condus aceasta federatie in perioada 1969-1971, cand Romania a jucat de trei ori finala Cupei Davis. Va urez ca la Rio sa ne bucurati cu cat mai multe medalii”.

Dupa ce a primit premiul, Simona Halep a spus: ”Sunt foarte emotionata, multumesc mult pentru acest premiu, care inseamna foarte mult pentru mine. Totodata, multumesc Federatiei Romane de Tenis pentru aceasta gala. Ma bucur mult ca suntem aici toate fetele din echipa de Fed Cup. Sper sa facem o figura frumoasa in viitor. Acum multumesc si antrenorului meu, Darren (Cahill, n. red.), precum si tuturor jurnalistilor”.

Horia Tecau a declarat, la randul lui: ”A fost un an incredibil pentru mine. In timp, cu rabdare, am reusit sa depasesc cateva dintre limitele mele. Felicit federatia pentru aceasta gala, ar fi bine sa se organizeze asa ceva in fiecare an. Pentru anul urmator, dorim sa obtinem rezultate bune, la fel ca in 2015 si chiar mai mult”.

In cadrul galei s-au mai acordat si alte premii:

  • Cea mai buna echipa — Fed Cup (Simona Halep, Irina-Camelia Begu, Monica Niculescu, Alexandra Dulgheru, Andreea Mitu, Raluca-Ioana Olaru, Sorana Cirstea);
  • Cea mai rapida ascensiune in clasamentul de dublu — Florin Mergea;
  • Cel mai bun junior — Filip Jianu;
  • Cea mai buna junioara — Elena Gabriela Ruse;
  • Cel mai bun rezultat inregistrat de Federatia Romana Tenis la Festivalul Olimpic al Tineretului European — Andreea Prisacariu si Selma Cadar;
  • Cea mai buna echipa de junioare — Under-14 (Smaranda Corneanu, Carmen Manu si Andreea Velcea);
  • Cea mai buna echipa de juniori — Under-18 (Nicolae Frunza, Bogdan Borza si Calin Manda).

La gala au fost prezenti numerosi jucatori de tenis, antrenori, conducatori de cluburi, rude si prieteni ai jucatorilor etc.

Alte stiri

 
 
 
 
 
 

Parteneri

X