Sport pentru copii in aprilie

3840 vizualizari
Copiii iubesc sa faca miscare in aer liber

Copiii iubesc sa faca miscare in aer liber

* Diferite competitii de ciclism, inot, atletism in toata tara, pentru toate varstele

* Cursuri de sport, arte martiale si dans pentru copii, organizate de Fundatia Nadia Comaneci

 

A venit primavara, ne bucuram de mai multe zile cu soare, asa ca a venit vremea sa stam mai mult pe-afara, sa ii implicam si pe cei mici in diferite activitati de educatie fizica si sport in aer liber. Va prezentam cateva sugestii de activitati sportive pentru copii in toata tara.

Arena Eross Zsolt din Miercurea Ciuc va fi scena celei de-a 10-a editii a concursului de judo pentru baieti si fete Memorialul “Tanczos Gall Jozsef”. Evenimentul se deruleaza in zilele de 17-18 aprilie.

Pe 18 aprilie va avea loc o cursa a copiilor, intitulata Duatlon Junior, in cadrul Pegas Duatlon Buftea. Inscrierile sunt gratuite.

Pana pe 19 aprilie, elevii din clasele VI-VII si IX-XI se pot inscrie la Tabara de vara pentru cercetasi, ce se va desfasura in perioada la Predeal, in perioada 5 -12 iulie.

Pe 19 aprilie, cei mici sunt asteptati la concursul de inot Cupa Primaverii, ce va avea loc la Viva Sport Club. Program: ora 10:00 – grupele de incepatori (concurs cu premii); ora 16:00 – grupele de avansati (concurs cu cronometrare si premii). Taxa de participare: 50 lei.

In judetul Harghita, la Miercurea Ciuc, Huni Squash School organizeaza Junior Squash Camp, in perioada 15-17 aprilie. Este vorba de un cantonament de squash pentru copii – primul de acest gen din Romania. Participa copiii cu varste de 10-16 ani.

Sambata, 18 aprilie, se vor face inscrierile la Cursa Copiilor Cora, intre orele 11:00 si 19:00, in Zona Expo de la Cluj Arena. Kitul de participare consta intr-un tricou si vor fi acordate si medalii de finiser. Cursa face parte din Maratonul International Cluj, ce are loc pe 19 aprilie.

Pe 18-19 aprilie se desfasoara Cupa Miercurea Ciuc la squash. Evenimentul le este dedicat urmatoarelor categorii: Juniori Fete, Juniori Baieti, Seniori si Veterani. Inscrieri pana joi, 16 aprilie.

Duminica, 19 aprilie, are loc Cupa Codrii Vlasiei la orientare in alergare si pe MTB (MTB-O). Evenimentul are loc la Snagov Parc (comuna Ciolpani, jud. Ilfov). Tinerii peste 14 ani se pot inscrie pana joi, 16 aprilie.

Road Grand Tour 2015 incepe duminica, 19 aprilie, primul concurs fiind dedicat copiilor. Traseul este in jurul stadionului Lia Manoliu, in lungime de 1 km, perfect asfaltat. Masinile nu au acces acolo, singurele mijloace de transport permise fiind rolele, skateboard-urile si bicicletele. Inscrierea la Road Grand Tour Kids Edition este GRATUITA si se face la fata locului, dar si pe site-ul www.roadgrandtour.ro.

Pe 19 aprilie, in cadrul Runfest Cernica, vor avea loc si curse pentru cei mici: Copii 2 km (6-9 ani) si Juniori 4 km (intre 14 si 17 ani). Inscrieri pana pe 15 aprilie.

Duminica, 19 aprilie, va avea loc Crosul caritabil IasiBike. La crosul de 7 km vor putea alerga si tinerii peste 14 ani. Data limita pentru inscrierile online este 16 aprilie 2015, ora 23:59. Incrierile se pot face si in ziua competitiei, incepand cu ora 10:00.

Tot pe 19 aprilie, ne urcam pe biciclete la Bucsani, cu ocazia TcS Bike Day #3. Eveniment sub organizat de Tabere cu Suflet.

Luni 20 aprilie, se reiau cursurile de sport, arte martiale si dans pentru copii organizate de Fundatia Nadia Comaneci in cadru Centrului MiniMe din Bucuresti. Cursurile sunt structurate pe module lunare de cate 4 – 8 sedinte si sunt dedicate copiilor cu varste cuprinse intre 1 si 12 ani.

Cursuri sport copii

In perioada 24-25 aprilie se desfasoara a treia editie a evenimentului Alege Sportul – Zilele Sportului la Cluj. Aproximativ 20 de ramuri sportive vor fi reprezentate in Parcul sportiv Iuliu Hatieganu.

Pe 25 aprilie ne coloram din cap pana-n picioare la editia de Bucuresti a Color Run. Inscrieri pana pe 15 aprilie.

Pe 25 aprilie, cu ocazia evenimentului Timotion, copiii vor putea alerga si ei in cadrul Crosului Visma (5-6 km). Copiii cu varsta de pana la 12 ani vor putea participa doar daca sunt insotiti de un parinte / tutore, iar acesta alearga impreuna (langa) minor, pe toata durata cursei. De asemenea, vor mai exista probe precum Cursa pentru incepatori (<2km), Cursa pentru parinti cu bebe in carucior / baby-wrap si Cursa Rotary “Distractie pe roti”. Participarea este gratuita pentru copiii sub 12 ani. Inscrieri online (pana pe 18 aprilie) sau la fata locului (in ziua cursei).

Sambata, 25 aprilie, pornim pe biciclete de la Comana, cu ocazia TcS Bike Day #4. Eveniment sub organizat de Tabere cu Suflet.

Semimaratonul Iasi programat pe 26 aprilie va permite inclusiv participarea celor mici, cu ocazia Cursei Populare de 2,5 km (copii 15-17 ani si adulti – inscrieri online), respectiv a curselor pentru copii (6-14 ani; inscrieri la fata locului).

Primul concurs de ciclism feminin din Romania si-a deschis inscrierile, care se pot face online pe www.roadgrandpink.ro pana pe 24 aprilie 2015. Road Grand Pink va avea loc pe 26 aprilie in Otopeni si le este dedicat copilelor, fetelor si doamnelor.

Copiii vor putea si ei participa, insotiti obligatoriu de unul dintre parinti, la Cernica Spring Trail Running, pe 26 aprilie. Probe: maraton, semimaraton si cros (10,5 km).

Alte stiri

 
 
 
 
 
 

Parteneri

X