Stii ce abilitati are copilul tau? Cum alegi activitatea care i se potriveste?

1847 vizualizari
Fundatia Nadia Comaneci organizeaza cursuri pentru copii. www.cursuriminime.ro

Fundatia Nadia Comaneci organizeaza cursuri pentru copii. www.cursuriminime.ro

Orice parinte isi doreste ce e mai bun pentru copilul sau. Isi doreste sa reuseasca, sa se evidentieze, sa fie apreciat, sa faca ceea ce ii place. Cum stim insa ce ii place? Cum descoperim daca cel mic are un talent sau are inclinatie intr-un anumit domeniu? O solutie o reprezinta cursurile pentru copii, organizate in incinta sau in afara gradinitei sau scolii frecventate de copil.

Alegerea unei activitati extrascolare este foarte importanta in dezvoltarea abilitatilor innascute ale copiilor sau descoperirea si incurajarea talentului celor mici.

Cum stim ce activitate i se potriveste? Simplu. Suntem foarte atenti la copil. Desi nu poate intotdeauna sa exprime clar in cuvinte si sa fie convingator atunci cand il intrebam ce ar vrea sa faca, cel mic ne spune in fiecare clipa ce activitate este indicata pentru personalitatea lui.

Austega.com ne prezinta o lista de “indicii” extrem de utile pentru alegerea activitatilor potrivite unui copil.

Atunci cand abilitatile speciale se manifesta in sfera intelectuala si logica, copilul se va regasi de cele mai multe ori in urmatoarele siturii:

 • Ii place sa citeasca: oricand, tot timpul. Si nu mereu ce i se va cere la scoala.
 • Ii place sa rezolve singur diverse situatii, inclusiv jocuri logice, puzzle-uri sau labirinturi.
 • Are o gama larga de interese, este curios si nu raspunde bine la autoritate.
 • Este receptiv la informatii complexe si cauta sa se impuna.
 • Are initiativa, este independent si perseverent. Nu confundati aceste calitati cu incapatanarea!
 • Pune multe intrebari si cauta sa inteleaga lumea in profunzime. Poate parea cicalitor.

Cand abilitatile sale sunt de natura creativa:

 • Este intuitiv, stie cand este mintit sau cand exista o problema.
 • Este spontan, se descurca bine in situatii care presupun inconstanta sau nesiguranta.
 • Se plictiseste usor cand trebuie sa memoreze sau sa recite texte.
 • Incearca in permanenta sa imbunatateasca si sa reinterpreteze lucrurile din jurul sau.
 • Nu il deranjeaza sa fie considerat diferit.
 • Da dovada de o abilitate extraordinara de putere concentrare, perseverenta, dedicare si genereaza idei originale cand este captivat de ceea ce face.

Cand copilul are inclinatii catre activitati artistice:

 • Un copil cu inclinatii spre desen si pictura este usor de identificat pentru ca ii place sa deseneze, sa modeleze, sa studieze si sa reproduca forma obiectelor din jurul sau. Se relaxeaza desenand, modeland si ia arta in serios. Poate fi atat critic cat si un infocat admirator al artelor plastice in general. Cauta sa experimenteze cu material si culori.
 • Copiii cu talent actoricesc tind sa isi foloseasca tonul vocii pentru a exprima emotii. Le place sa reproduca emotiile celorlalti. II place si stie cum sa captiveze audienta cand recita sau povesteste o experienta sau o poveste.
 • La cursuri de dans sau muzica poate merge un copil care are un bun simt al ritmului si al sunetului. II place sa danseze sau sa se manifeste prin miscare. Are o buna coordomare motrica. Retine tonuri si linia muzicala a unei melodii cu usurinta si chiar o poate reproduce foarte bine.

Cursuri MiniMe pentru copii

Fundatia Nadia Comaneci organizeaza o serie de cursuri pentru copii in cadrul Centrului MiniMe din Bucuresti. Oferta include atat cursuri de dezvoltare fizica – cursuri de sport, arte martiale, dans modern, balet, gimnastica ritmica, precum si cursuri de dezvoltare a presonalizatii prin canto, teatru sau pictura.

Prin organizarea acestor cursuri, Fundatia Nadia Comaneci isi propune in primul rand sa ii incurajeze pe cei mici sa isi descopere abilitatile si propria personalitate, dar si sa vina si sa revina cu drag in sala de sport, sa iubeasca sportul in general.

Cursurile MiniMe sunt prezentate pe www.cursuriminime.ro, iar pentru detalii si inscrieri Echipa MiniMe raspunde la 0741 199 600 sau office@cursuriminime.ro.

Alte stiri

 
 
 
 
 
 

Parteneri

X