Sute de liceeni bucureșteni, parte în proiectul ”Scrie istorie! RO-mândria!”

752 vizualizari
Sute de liceeni bucureșteni, parte în proiectul ”Scrie istorie! RO-mândria!”

Sute de elevi de liceu din București au privit cu alți ochi centenarul Marii Uniri, prin intermediul proiectului ”Scrie istorie! RO-mândria! – Centenarul Marii Uniri. Educație prin cultură. Simbolistica și memoria Marii Uniri prin ochii copiilor”, derulat de Fundația Nadia Comăneci, în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române.

Începând cu luna aprilie a acestui an, echipa de proiect a demarat o serie de discuții și întâlniri cu reprezentanții liceelor din Capitală pentru implicarea acestora în proiectul care presupune lansarea unei provocări adresate elevilor, care au înclinații literare și/sau interes către descoperirea adevărurilor istorice, prin care aceștia să împărtășească publicului larg sentimentul lor de apartenență și mândrie față de valorile naționale.

”Am fost plăcut surprinși de deschiderea cu care ne-au primit liceele bucureștene și de interesul arătat deopotrivă de conducerile instituțiilor respective, dar mai ales de profesorii de istorie și limba românia din aceste școli”, a declarat Virgil Munteanu, Vicepreședinte al Fundației Nadia Comăneci.

Într-o perioadă încărcată de evaluări și teze, dar și de pregătiri pentru examenul de bacalaureat la clasele terminale, mai multe dintre marile licee din București au făcut în așa fel încât mesajul proiectului ”Scrie istorie! RO-mândria!” să ajungă la elevii lor, organizând întâlniri ale acestora cu jurnaliștii din echipa proiectului.

”A fost o experiență extraordinară! Am fost la mai multe întâlniri cu elevi de liceu din trei instituții diferite și am plecat de fiecare dată cu o energie foarte bună. Am fost foarte încântată să descopăr niște tineri informați, dornici să afle mai multe despre istoria țării noastre, dar mai ales hotărâți să se implice în acțiuni pentru un viitor mai bun. M-am bucurat să le împărtășesc din experiența mea de jurnalist și să le răspund la întrebări. Discuțiile cu ei au fost revigorante și mă bucur că am avut șansa să fac parte din acest proiect special”, a declarat Cora Muntean, unul dintre jurnaliștii cu experiență care fac parte din echipa proiectului.

Echipa proiectului ”Scrie istorie! RO-mândria!”, din care au făcut parte atât reprezentanți ai Fundației Nadia Comăneci, cât și cinci jurnalisti cu vastă experiență în domeniu, s-a întâlnit cu peste 500 de elevi de liceu, cărora le-a împărtășit despre frumusețea meseriei de jurnalist, le-a prezentat diferite genuri de presă, dar mai ales i-a provocat să își răspundă la întrebările ”ce înseamnă să fii mândru că ești român?” sau ”ce înseamnă să îți iubești țara” și să încerce să aștearnă pe hârtie gândurile lor despre România, valorile românilor și frumusețile țării noastre, pe care trebuie să le ducem mai departe și dincolo de anul Centenarului Marii Uniri.

 
 

Comments are closed.

 
 
 
 

Parteneri

X