Targul de Sanziene la Muzeul Taranului Roman

2034 vizualizari
Targul de Sanziene  la Muzeul Taranului Roman

Targul de Sanziene, organizat de Piata Taraneasca si Mester (Esti)!, va avea loc de vineri pana duminica in curtea interioara a Muzeului National al Taranului Roman, unde vor veni targoveti si artizani cu dulciuri, podoabe si obiecte vechi, pentru copii fiind pregatite ateliere de creativitate.

Negustorii de antichitati aduc de prin satele si targurile de profil tesaturi, mobilier, carte, ceramica, obiecte specifice unei gospodarii taranesti, patefoane, ceasuri, gravuri si felurite obiecte de arta iar colectionarii sunt asteptati, ca de fiecare data, cu diverse obiecte si povestile lor.

Vizitatorii vor putea cumpara de la producatori prajituri traditionale, miere si produse apicole, placinte, ciocolata de casa, branzeturi, dulceturi, siropuri si zacusti, turta dulce si covrigi, cornet boieresti si babic tataresc. De asemenea, vor putea degusta preparatele romanesti la ceaun care se servesc cu lipie damboviteana, precum sarmale in foi de vita, plachie de crap cu mamaliga, pulpe la ceaun.

Copiii incepand cu varsta de 4 ani sunt asteptati sa participe la atelierele de creativitate, unde vor invata sa picteze pe ceramica sau sa lucreze cu lana impaslita.

Noaptea de Sanziene este in 23 spre 24 iunie. Aceasta sarbatoare mai poarta numele si de Amutitul cucului sau Dragaica. Daca cucul inceteaza din cantat inainte de Sanziene, vara va fi una secetoasa. La inceput, serbarea coincidea cu data solstitiului, adica 21 iunie.

Sursa: Agerpres

Sursa photo: romaniaturistica.ro

Alte stiri:

 
 
 
 
 
 

Parteneri

X