Tineri din cinci tari, la Bucuresti, pentru proiectul „European Citizens, Global Citizens”

1305 vizualizari
Tineri din cinci tari, la Bucuresti, pentru proiectul „European Citizens, Global Citizens”

Proiectul „European Citizens, Global Citizens” reuneste la Bucuresti 50 de tineri din Bulgaria, Grecia, Italia, Turcia si Romania, in perioada 31 iulie – 9 august, perioada in care acestia vor vorbi despre problemele societatii europene si eventualele rezolvari ale acestora, se arata intr-un comunicat al organizatorilor transmis marti AGERPRES.

Proiectul este organizat de Fundatia „Lumina Institutii de Invatamant” si are ca scop dezvoltarea de legaturi interculturale si descoperirea a ceea ce reprezinta cooperarea internationala, dezvoltarea sustenabila si cetatenia europeana.

Cel mai important punct de pe agenda „European Citizens, Global Citizens” va fi conferinta publica cu acelasi nume, care va avea loc vineri, la ora 17,00, in sala Aula Magna a Universitatii Europei de Sud-Est Lumina.

Scopul proiectului „European Citizens, Global Citizens” este de a promova dezvoltarea sustenabila in randul tinerilor, precum si o serie de valori precum solidaritatea, dialogul intercultural, pacea si securitatea, intelegerea reciproca si Drepturile Omului.

In cadrul acestui proiect, participantii vor dezvolta o serie de resurse pe tematica evenimentului: mesaje video, blog post-uri, mesaje distribuite in social media pe tematica proiectului.

Nu in ultimul rand, workshop-urile, prezentarile si simularile din program ii vor ajuta sa inteleaga cum pot fi cetateni activi, europeni, cu o perspectiva globala asupra realitatii comune si implicati in solutionarea problemelor actuale.

„European Citizens, Global Citizens” este un proiect tip mobilitate de tineret implementat de Fundatia „Lumina Institutii de Invatamant”, in parteneriat cu cinci organizatii din Bulgaria, Grecia, Italia si Turcia, fiind finantat de Uniunea Europeana prin programul „Erasmus+”.

Alte stiri

 
 
 
 
 
 

Parteneri

X