Topul personalitatilor sportive – Nadia Comaneci, Simona Halep si Gheorghe Hagi

3186 vizualizari
Topul personalitatilor sportive – Nadia Comaneci, Simona Halep si Gheorghe Hagi

Topul personalitatilor sportive din Romania este condus de Nadia Comaneci, urmata de Simona Halep si de Gheorghe Hagi, iar in ceea ce priveste sporturile pe care prefera sa le practice, cei mai multi dintre romani aleg fotbalul si tenisul, releva un barometru INSCOP dat publicitatii marti.

Potrivit cercetarii, „personalitatea sportiva cea mai apreciata de romani” este Nadia Comaneci, 95,5% dintre respondenti avand o parere foarte buna (varianta aleasa de 73,6%) si buna despre fosta gimnasta. Urmeaza Simona Halep, care intruneste aprecierea a 93,8% dintre respondenti (70,3% declarand ca au o parere foarte buna despre tenismena), iar pe pozitia a treia se situeaza Gheorghe Hagi, cu 90,8% aprecieri foarte bune si bune (63% dintre respondenți au indicat ca au o parere foarte buna). Despre Ilie Nastase au o parere foarte buna si buna 82,4% dintre respondenți, despre Mircea Lucescu 79,7%, iar despre Anghel Iordanescu 71,9%.

Potrivit INSCOP, intrebați ce sport ar alege sa practice ei sau copiii lor, 29,1% dintre romani au ales fotbalul, 15,9% tenisul, 12,6% au indicat alte sporturi (gimnastica, inot, volei), iar 9,2% handbalul. 9,2% dintre romani au declarat ca nu ar alege sa practice niciun sport, in timp ce 7,7% si-au exprimat preferinta pentru atletism, 6,1% pentru ciclism, 5,7% pentru baschet. Procentul de non-raspunsuri se ridica la 4,5%.

Sportul preferat de romanii cu venituri mici este in mod clar fotbalul (31,6%), la fel ca si in cazul celor cu venituri medii (29,3%). In schimb, in cazul celor cu venituri mari, fotbalul este preferat de 23,8%, tenisul de 22,6%, ciclismul de 11,9% si alte sporturi de 16,7%.

„Barometrul INSCOP — ADEVARUL despre Romania” a fost realizat de INSCOP Research la comanda Adevarul in perioada 23-30 aprilie 2015.

Sursa: Agerpres

Alte stiri:

 
 

Comments are closed.

 
 
 
 

Parteneri

X