Triathlon Challenge Mamaia 2015

1698 vizualizari
Triathlon Challenge Mamaia 2015

Competitia internationala Triathlon Challenge Mamaia 2015, cel mai mare eveniment de acest gen din Europa de Est si Balcani, aflat la a VII-a editie, se va desfasura, in perioada 4 – 6 septembrie, in statiunea Mamaia, anunta AGERPRES.

Organizatorii evenimentului au informat, marti, printr-un comunicat remis presei, ca in cadrul intrecerilor sportive de la malul Marii Negre va avea loc si Cupa Europeana Premium de Triathlon, sub licenta Uniunii Internationale de Triathlon (ITU) si Romanian Triathlon Series Grand Final, unul dintre cele trei evenimente premium care au loc anual in Europa. In acest an, organizatorii au decis sa se desfasoare doua astfel de competitii premium, in Mamaia si in Holten (Olanda).

La evenimentul international din Mamaia si-au anuntat deja prezenta cei mai cunoscuti triathlonisti din Europa, dar si sportivi din tara noastra, care se vor intrece pentru cele 400 de puncte (pentru cupa premium) ce vor conta pentru clasamentul european de profil.

Castigatorii vor fi recompensati cu premii in bani ale caror valori au crescut comparativ cu anul anterior.

„De asemenea, si premiile in bani cresc considerabil, fata de anul trecut, de la 12.500 de Euro (pentru o cupa normala) la 25.000 de Euro (pentru proba olimpica). Astfel, premiile atat pentru amatori cat si pentru olimpici ajung la 31.000 de euro, fiind cel mai mare fond de premiere din Europa de Est”, conform organizatorilor.

Sportivii profesionisti si amatori se mai pot inscrie la una din cele cinci probe puse la dispozitie de organizatori, dupa cum urmeaza: proba supersprint — 400 m inot + 10 km ciclism + 2,5 km alergare, proba sprint— 750 m inot + 20 km ciclism + 5 km alergare si proba olimpica — 1500 m inot + 40 km ciclism + 10 km alergare (care fac parte din probele individuale) si stafeta sprint— 750 m inot + 20 km ciclism + 5 km alergare si stafeta olimpica —1500 m inot + 40 km ciclism + 10 km alergare (care fac parte din probele de echipa).

Copiii cu varste cuprinse intre 9 si 12 ani pot participa la Aquatlon — 200 m inot, 1,25 km alergare sau la Duatlon — 1,25 km alergare, 5 km bicicleta si 1.25 km alergare. Pentru sustinatori (familie, prieteni, colegi) exista un cros, Beach Run, de 4 km.

Dintre participantii deja inscrisi in concurs, 30% sunt la primul triathlon din viata lor, 70% dintre acestia au varste cuprinse intre 20 si 50 de ani, iar varstele competitorilor variaza intre 9 ani si 68 de ani.

La Triathlon Challenge Mamaia 2015, organizat de SmartAtletic, inscrierile continua pana in 31.08 pe website-ul oficial www.trichallenge.ro.

Editia a VII-a a competitiei Triathlon Challenge Mamaia este sustinuta de Primaria Municipiului Constanta si Orange Romania, cu sprijinul Federatiei Romane de Triatlon. Partenerul tehnologic este HTC. Evenimentul este organizat de Clubul Sportiv Smart Atletic. Partenerii evenimentului sunt: Skoda, Castrol, Intersport, Bellotto, Vega Hotel, Ciuc, Generali, Felt, PowerBar, TYR, S-Karp, Regina Maria.

Alte stiri

 
 
 
 
 
 

Parteneri

X