Un roman a stralucit la Wimbledon dupa 42 de ani

1435 vizualizari
Horia Tecau, locul 5 ATP la dublu

Horia Tecau, locul 5 ATP la dublu

Horia Tecau a castigat proba de dublu a turneului si a calcat pe urmele lui Ilie Nastase.

De 42 de ani de asteptare a avut nevoie tenisul romanesc pentru a se mandri cu un nou castigator in cadrul turneului de Mare Slem de la Wimbledon.

La editia din 1973, Ilie Nastase cucerea titlul probei masculine de dublu, alaturi de americanul Jimmy Connors, o alta legenda a tenisului acelor vremuri. Cei doi invingeau in ultimul act perechea formata de australienii John Cooper / Neale Fraser, scor 3-6, 6-3, 6-4, 8-9(3), 6-1.

In 2015 a venit randul unui alt roman să ridice deasupra capului unul dintre cele mai ravnite trofee din tenis. Horia Tecau (30 de ani) a evoluat in ultimul act al probei de dublu, alaturi de olandezul Jean-Julien Rojer, impotriva echipei formate de Jamie Murray (Marea Britanie) si John Peers (Australia). Romanul si coechiperul sau s-au impus la capatul a trei seturi echilibrate, scor 7-6(5), 6-4, 6-4.

Victoria din acest an este si o confimrare pentru Horia.

Romanul castigase acelasi titlu, dar la competitia rezervata juniorilor, in 2002 si 2003, impreuna cu Florin Mergea, fostul sau partener, pe care la aceasta editie l-a eliminat in faza semifinalelor.

Sursa: Evz

Alte stiri:

Alina Rotaru, medalie de bronz la saritura in lungime, la CE de tineret

Nadia Comaneci si prima lectie de scrima

 

 
 
 
 
 
 

Parteneri

X