Zece premii pentru olimpicii romani participanti la Olimpiada Internationala de Astronomie si Astrofizica

1756 vizualizari
Zece premii pentru olimpicii romani participanti la Olimpiada Internationala de Astronomie si Astrofizica

Olimpicii romani, participanti la cea de-a IX-a editie a Olimpiadei Internationale de Astronomie si Astrofizica (27 iulie – 4 august, Indonezia), au obtinut doua medalii de argint, sase medalii de bronz si doua mentiuni, Romania ocupand locul 5 (din 41) in clasamentul pe natiuni, informeaza AGERPRES.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educatiei si Cercetarii Stiintifice remis vineri AGERPRES, medaliile de argint au revenit lui Dan-Stefan Eniceicu si Tudor Costel Cretu, ambii elevi in clasa a XI-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti.

Medaliile de bronz au intrat in posesia elevilor Tudor Suciu si Paul-Andrei Draghis, absolventi ai Colegiului National „Vasile Lucaciu” din Baia Mare, respectiv Anca Dragulescu, Razvan-Octavian Radu (clasa a IX-a), Iuliana-Camelia Nitu (clasa a X-a) si Andrei-Catalin Raduc (clasa a XI-a), toti elevi la Liceul International de Informatica din Capitala.

Mentiunile au fost obtinute de Cosmin Andrei (clasa a IX-a/Liceul International de Informatica din Bucuresti) si Codrin Paul Oneci (clasa a XI-a/Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timisoara).

Conducatorii celor doua echipe au fost conf.univ.dr. Cristian Pirghie (Universitatea „Stefan cel Mare” din Suceava), prof.dr. Petru Craciun (inspector de specialitate la ISJ Suceava) si prof. Anca Marian (Colegiul National „Inochentie Micu Klein” din Blaj, judetul Alba).

Ministerul mentioneaza ca si lotul Marii Britanii, prezent pentru prima data la aceasta competitie, a fost coordonat de fostul olimpic international roman, Sandor Kruk.

Alte stiri

 
 
 
 
 
 

Parteneri

X